Sundhedseksperterne siger, at Danmark kan åbne sine grænser yderligere, uden at øge smittetrykket af den grund. EU siger, at fortsat grænselukning skal baseres på objektive sundhedsdata, og at der skal være proportionalitet i beslutningerne.

På den baggrund opfordrer HORESTA nu til, at Danmark løfter grænsebommen for turister fra flere lande end Norge, Tyskland og Norge.

”Den fortsatte grænselukning har ekstremt store konsekvenser for turisterhvervet. Grænselukningen koster Danmark milliarder af kroner og potentielt tusindvis af arbejdspladser”, sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard her til morgen på TV2/News.

Udover at få åbnet grænserne yderligere talte hun også for at få ophævet reglen om, at udenlandske turister (foreløbig fra Tyskland, Norge og Island) kun kan komme til Danmark (og overnatte i hovedstaden), hvis de kan dokumentere, at de har købt seks overnatninger i provinsen.

NY i HORESTA: Sommerland har store forventninger til 2024

Fårup Sommerland investerer massivt i en udvidelse af deres Aquapark og udbygger samtidig deres overnatningsmuligheder med eksklusive trætophytter og flere campingmuligheder. Nu har de opgraderet deres medlemskab af HORESTA.

Udsigt til ny attraktion bekymrer visse borgere

Et nyt udsigtspunkt med en højde på 40 meter i en jysk by er blevet mødt med flere kritiske røster, da en del af de lokale borgere stiller spørgsmål ved, om det vil betyde et farvel til privatlivets fred.

Log ind