Danmark er det land i Nordeuropa med de skrappeste indrejseregler og restriktioner for udenlandske turister. Dermed gør vi det unødigt svært for hotel-, restaurant- og turisterhvervet at komme på fode igen.

Sådan lyder meldingen fra HORESTA som opfølgning på, at flere sundhedseksperter har udtalt til danske medier, at vores grænser kan åbnes yderligere, uden at smittetrykket i Danmark øges af den grund.

Eksperternes udtalelser kommer i kølvandet på, at EU-kommissionen har meldt ud, at fortsat grænselukning skal baseres på objektive sundhedsdata, og at der skal være proportionalitet i beslutningerne.

På den baggrund opfordrer HORESTA nu til, at Danmark løfter grænsebommen for turister fra flere lande end Norge, Tyskland og Island. Samtidig opfordrer HORESTA kraftigt til, at regeringen ophæver kravet om booking af mindst 6 overnatninger, som skal placeres uden for København.

”Jeg efterlyser den sundhedsfaglige dokumentation for beslutningen om, at turisterne skal booke mindst 6 overnatninger for at komme til Danmark, vel og mærke uden for København. Det har katastrofale konsekvenser, koster tusindvis af arbejdspladser og virker helt ude af proportioner. Dette bør ændres straks, ligesom Danmark bør følge EU-kommissionens anbefalinger og åbne grænserne allerede fra på mandag”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind