186,5 mio. kr. er i regeringens sommerpakke afsat til at give danskerne rabat, når de i sommerferien besøger blandt andet museer, zoologisk anlæg, akvarier, slotte, herregårde og en række andre kulturinstitutioner. Det glæder HORESTA, at man fra politisk side ønsker at stimulere efterspørgslen i en række segmenter.

Aftalen gør det også muligt for koncertudbydere, hvad enten man er eventarrangør, hotel, konferencecenter eller restaurant at arrangere koncerter, hvoraf halvdelen af gæsternes entrebilletter kan blive betalt via denne rabatordning. Det er dog et krav, at publikum er siddende, at afstandskrav overholdes etc..

I aftalen står der dog, at blandt andet forlystelsesparker, bade- og sommerlande og madfestivaller m.m. ikke er omfattet af ordningen. HORESTA har fået oplyst, at dette skyldes, at det vil stride mod EU-regler om statsstøtte. HORESTA mener, at der også er brug for hjælp til disse virksomheder.

”Det er naturligvis glædeligt med en politisk håndsrækning til disse udvalgte virksomheder i højsæsonen, men man må ikke glemme resten af Oplevelsesdanmark og tiden udenfor højsæsonen. Mange virksomheder kæmper stadig med strenge restriktioner i forhold til afstand, begrænsninger i gæsteantal og lukning af hele eller dele af forretningen,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

HORESTA opfordrer til, at man får forhåndsgodkendt virksomhedens arrangementer, så tilskuddet er garanteret. Kulturministeriet vil oprette et system til forhåndsgodkendelse, så virksomhederne kan få sikkerhed for, at de modtager tilskuddet, og ikke afvente svar helt til efter 9. september, hvor der er ansøgningsfrist. Kulturministeriet kan endnu ikke sige noget om hvornår de åbner op for ansøgninger til forhåndsgodkendelse. Virksomheder der modtager driftstilskud fra Kulturministeriet er automatisk omfattet af ordningen, således at de kan vælge at annoncere rabatterede adgangspriser uden at afvente, at deres ansøgning er behandlet.

Rabatordningen er gældende fra den 27. juni til den 9. august.

Læs mere om ansøgning af midler her.

Læs hele aktstykket her.

Har allerede fået rekordmange sommerbookinger

Der er en travl sommer i sigte hos Scandlines, der allerede har modtaget væsentligt flere forhåndsbookinger til færgeafgange i skolernes sommerferie, end tilfældet var i 2023.

Log ind