Turisme- og oplevelseserhvervet er under et ekstremt økonomisk pres og ser derfor frem til, at regeringen i denne uge lancerer en sommerpakke, der skal sætte gang i forbruget.

Det sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, i morges i forbindelse med, at TV2/Business satte fokus på det kommende udspil ved blandt andet at besøge en række turistvirksomheder, der er hårdt presset af coronakrisen.

Katia K. Østergaard gjorde opmærksom på, at de danske hoteller har fået fjernet 75 procent af deres forretningsgrundlag på grund blandt andet forsamlingsforbuddet og den meget begrænsede grænseåbning.

Derfor er der hårdt brug for akut hjælp til erhvervet. Både hvad angår initiativer, som skal sætte gang i forbruget, og en forlængelse af de eksisterende hjælpepakker, sagde Katia K. Østergaard.

Hun nævnte blandt andet HORESTAs forslag om et oplevelsesfradrag og en nedsættelse af momsen som nogle af de mest oplagte greb, når forbruget i turisme- og oplevelseserhvervet skal stimuleres.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind