HORESTA glæder sig over, at regeringen på et pressemøde fredag eftermiddag meddelte, at turister fra Norge, Tyskland og Island alligevel får mulighed for at overnatte i København og på Frederiksberg.

”Det er meget tilfredsstilledende og helt logisk, at denne regel nu forsvinder. Dermed er der igen samme regler for alle landsdele, og en af de hårdest ramte regioner i forbindelse med coronakrisen kan få andel i de turister, der måtte komme fra de tre lande”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun opfordrer til, at man meget hurtigt også afskaffer 6 dages-reglen, som betyder, at turister først kan få adgang til Danmark, hvis de kan dokumentere, at de skal overnatte her mindst seks nætter.

”Vi havde svært ved at forstå logikken i Københavnerreglen, og 6 dages-reglen er lige så ulogisk”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA opfordrer desuden til, at Danmark åbner op for turister fra flere lande. Baggrunden er, at Danmark er et af de lande i Nordeuropa med de skrappeste indrejseregler og restriktioner for udenlandske turister. Samtidig har flere sundhedseksperter udtalt til danske medier, at vores grænser kan åbnes yderligere, uden at smittetrykket i Danmark øges af den grund.

Eksperternes udtalelser kommer i kølvandet på, at EU-kommissionen har meldt ud, at fortsat grænselukning skal baseres på objektive sundhedsdata, og at der skal være proportionalitet i beslutningerne.

”Det har katastrofale konsekvenser, koster tusindvis af arbejdspladser og virker helt ude af proportioner. Dette bør ændres straks, ligesom Danmark bør følge EU-kommissionens anbefalinger og åbne grænserne allerede fra på mandag”, siger Katia K. Østergaard.

Log ind