Den politiske sommerpakke indeholder mulighed for støtte til foreninger, offentlige eller selvejende institutioner og virksomheder samt enkeltstående kunstnere, som ønsker at iværksætte kunstneriske aktiviteter med bred folkelig appel i sommermånederne. Ordningen vil dække aktiviteter i perioden fra den 27. juni til og med den 30. september 2020.

Puljen kan søges af foreninger, offentlige eller selvejende institutioner, virksomheder og professionelle kunstnere, som ønsker at iværksætte kunstneriske aktiviteter i sommermånederne.

”Denne del af sommerpakken giver virksomheder mulighed for at søge støtte til for eksempel foredrag, forestillinger, koncerter m.m. Formålet er at styrke oplevelsesudbuddet, og samtidig kan det bidrage til at skabe aktivitet i erhvervets virksomheder,” fortæller Freja Brandhøj, politisk konsulent i HORESTA.

Der skal være offentlig adgang til arrangementerne, og de medvirkende kunstnere skal have en væsentlig tilknytning til kunstscenen i Danmark. Virksomhederne kan søge støtte til honorarer og dækning af udgifter til kunstnerens transport, ophold, studio/værksted og materialer.

Det er et krav, at minimum 60 pct. af den støtte, som modtages fra puljen, skal anvendes til honorar til medvirkende kunstnere.

Ordningen gælder aktiviteter, der afholdes fra 27. juni til og med 30. september 2020.

Hvornår kan du søge?

Puljen har to frister: 15 juli 2020 og 1. august 2020, begge dage er fristen kl. 23:59.

Søger du til fristen 15. juli 2020, får du svar senest 30. juli 2020.

Søger du til fristen 1. august 2020, får du svar senest 17. august 2020.

Læs mere her.

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind