HORESTA kritiserede i går i flere medier, at der ikke er en afklaring på, hvilke udvalgte virksomheder der fortsat kan få kompensation for faste udgifter.

Den hidtidige og generelle hjælpepakke udløb i går, men der er politisk indgået aftale om, at dele af erhvervslivet kan få forlænget støtteperioden til udgangen af august, hvis de lever op til en række kriterier. Problemet er bare, at disse kriterier ikke er lagt fast endnu.

I et interview på DR i aftes sagde Socialdemokratiets erhvervsordfører, Orla Hav, at man forventer at have en afklaring inden udgangen af juli. Lige nu afventer regeringen svar fra EU på, om oplægget til en forlængelse af hjælpepakken kan godkendes.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, er rystet over, at man sætter et helt erhverv på pinebænken så længe.

”Vi har fuld forståelse for, at tingene har skullet gå stærkt igennem hele coronakrisen. Men det her er ikke godt nok. Det er helt urimeligt at efterlade vores erhverv i uvished så lang tid, og vi frygter, at mange hoteller er tvunget til at afskedige medarbejdere, fordi de ikke kan være sikre på at få den hjælp, de er blevet stillet i udsigt”, siger Kirsten Munch.

(artiklen fortsætter under billedet)

Hun undrer sig over, at man ikke blot lader den eksisterende ordning køre videre, indtil der kommer en endelig afklaring.

”Særligt i de større byer bløder hotelbranchen i øjeblikket, og situationen er mere end kritisk med belægningsprocenter på under 10 nogle steder. Det er ganske enkelt ikke tidspunktet at gamble med tusindvis af arbejdspladser. Der er ikke alene brug for en afklaring på den midlertidige støtte. Der er også brug for en mere generel forlængelse af støtten til vores erhverv. Ellers ser vi ind i en bølge af konkurser og fyringer”, siger Kirsten Munch.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind