Fra i dag er det muligt for nogle virksomheder at søge om kompensation for faste omkostninger for perioden fra og med den 9. juli til og med den 31. august 2020.

Erhvervsstyrelsen har netop udsendt bekendtgørelsen, som udstikker rammerne for, hvem der kan søge om at få dækket de faste omkostninger i den pågældende periode.

Grundlæggende skal man være ramt af COVID-19-relaterede restriktioner og have en omsætningsnedgang på minimum 35 procent eller fortsat have forbud mod at holde åben.

For så vidt angår forbudsramte virksomheder, så vil både virksomheder, som er ramt af et forbud i hele kompensationsperioden, og virksomheder, som kun er ramt af åbningsforbud i noget af perioden 8. juni til den 31. august 2020, kunne opnå kompensation.

Det er særligt relevant for HORESTAs medlemsvirksomheder, at man kan få kompensation, hvis mere end 50 procent af omsætningen i perioden 1. juli 2019 til 31. august 2019 kom fra udenlandske kunder, som i sommeren 2020 ikke krydser grænsen til Danmark som følge af COVID-19-relaterede restriktioner.

Ansøgning om kompensation skal sendes til Erhvervsstyrelsen.

De nærmere frister og betingelser for at leve op til kriterierne, kan man læse mere om i ”Bekendtgørelse om midlertidig og målrettet kompensation for faste omkostninger til virksomheder i økonomisk krise som følge af COVID-19”.

Det er også muligt at læse mere om mulighederne på Virksomhedsguiden.dk.

Har I spørgsmål, er I som altid velkomne til at kontakte HORESTAs juridiske callcenter på tlf. 35 24 80 40.

Frist for slutafregningen flyttes

Den 30. november var den hidtidige frist for slutafregning på de udestående kompensationsperioder og ordninger i fase 2 af slutafregningen.

Log ind