Antallet er voldsanmeldelser er faldet med en tredjedel fra COVID-19-nedlukningen af Danmark frem til midten af maj, da restauranter igen kunne åbne. Det viser en ny undersøgelse, som blandt andre Det Kriminalpræventive Råd står bag. Der er intet overraskende i tallene, men det får flere til at pege på tvangslukningen af nattelivet som en del af forklaringen, men det kalder HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, en forhastet konklusion.

”Der er al god grund til at samarbejde om at nedbringe volden yderligere. Vi har et trygt natteliv, og tallene ser gode ud. Antallet af voldsepisoder i nattelivet er faldet over de senere år. Vi har i corona-perioden set langt mere synligt politi i gadebilledet og det er noget, vi skal tage med videre. Det har en forebyggende effekt,” fortalte hun til TV2 News og TV2 Nyhederne.

Kirsten Munch gjorde det klart, at virksomhederne tager et vigtigt ansvar i forhold til et ordentligt natteliv, og at de er en del af løsningen, der skaber sikre rammer for gode oplevelser.

”Virksomhederne kan holde ro og orden på egen matrikel. Men når festen flytter ud i gaden med alkohol fra detailhandlen til den lyse morgen, så er det politiets opgave. Lige nu er natklubber og diskoteker tvangslukkede, men vi kan se, at festen fortsætter på offentlige steder og i private hjem, hvilket har resulteret i en eksplosion af støjklager. Så at tro, at nattelivet kan lukkes tidligere, og at det vil stoppe festen, det mener jeg er en kende naivt.”

Hun foreslår, at der etableres lokale samarbejde mellem kommuner, politi og virksomheder, og at der eksperimenteres med løsninger som for eksempel stop for salg af alkohol til unge under 18 år og alkoholfrie zoner i byrummet.

Se også

Rekom introducerer nyt franchisekoncept

Sydeuropæisk afterski-kultur er kernen i det nye barkoncept udtænkt af barkoncernen Rekom. Franchisekonceptet skal udbredes i både Danmark og udlandet. Første to barer åbner i 2024.

Log ind