Skal man pakke hotelværelsernes fjernbetjeninger ind i plastikfilm? Og hvad gør man med lædermenukort, der ikke kan tåle sprit? Og hvad med virksomhedens tablets og Dankort-terminaler?

HORESTAs samarbejdspartner GC Healthcare har fundet en løsning med deres nye UV Rensestation, som gør arbejdslivet lettere for personalet og opholdet tryggere for gæsterne.

Virksomheden har nemlig via tests fået påvist, at maskinens særlige UV-stråling kan dræbe ny coronavirus på alle overflader/løsgenstande, der får lov at ligge i maskinen i fem minutter.

”Det her er en win-win - og en gamechanger. Virksomhedernes medarbejdere sparer enormt meget tid på rengøring, og hertil kommer, at ingen menneskelig afspritning kan hamle op med de resultater, som maskinen præsterer, når det drejer sig om at bremse smittekæder. Det giver gæsterne en unik sikkerhed for, at alt fra salt- og peberbøsser til kuglepenne og menukort ikke viderefører coronavirus fra de andre besøgende,” siger Jimmy Chr. Link, direktør i GC Healthcare.

De nye rensestationer er også taget i brug på for eksempel hospitaler og skoler, hvor analyser tillige viser, at institutionerne har nedbragt indkøbsudgifterne med op til 26 pct., da centralisering af opbevaring/rensning af produkterne øger produkternes levetid. Det viser også, at hygiejneforbedringerne kan bidrage til at nedbringe sygefravær, som er en anden stor budgetpost.

 ”Det handler om at passe på både gæster og medarbejdere. Og så handler det selvfølgelig også om økonomi. Med brugen af en rensestation kan du via bestråling rengøre kokkeknive, som du aldrig vil putte i en opvaskemaskine. Og iPads med menukort er klar til næste seating på et øjeblik med en sikkerhed, der ikke kan fås andre steder. Hvis man lader rensestationen klare det sure arbejde, har personalet bedre tid til at fokusere på det arbejde, som har størst værdi for gæsterne,” siger Jimmy Chr. Link.

Læs mere om HORESTAs medlemsfordel med GoCharge her.

Log ind