I uge 27 blev 123 danskere testet positive for corona. I uge 29 var tallet steget til 240.

Nu mener blandt andre SF og Enhedslisten, at åbningen af nattelivet skal udsættes, hvis smittetallet fortsætter med at stige.

Udmeldingen kommer op til, at forhandlingerne om genåbningens fase 4 går i gang, og her står natklubberne til at åbne.

HORESTA mener, at det vil være sikrere, hvis folk fester på klubberne.

”Som det er nu, tilbyder det professionelle natteliv jo faktisk muligheden for at få registreret gæsterne, når de besøger natklubberne, og det er et langt bedre alternativ, end det vi ser i dag, hvor festerne jo bare foregår på gader og stræder uden sikkerhed for hygiejne, smitte, alkoholudskænkning eller i øvrigt tryghed” sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, lørdag aften til TVA-Avisen.

Hans Jørgen Kolmos, professor Syddansk Universitet, er blandt de forskere, som er bekymret for konsekvenserne af en genåbning. Han erkender dog, at det kan være bedre at samle de unge i professionelle natklubber fremfor på gader, stræder, strande og i parker.

”Men det forudsætter nogle ret strenge forholdsregler på natklubberne, som måske nok vil påvirke det sædvanlige natklubliv ganske meget. Alene det at holde en afstand på en meter mellem gæsterne, får natklublivet til at se noget anderledes ud”, sagde han til TVA.

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind