Vi er midt i skolernes sommerferie, og mange hoteller og restauranter nyder godt af besøg fra danske gæster netop nu.
Men hvordan udvikler efterspørgslen sig i efteråret, når ferien slutter? Hvordan vil omsætningen fra erhvervsgæster se ud? Og kommer der flere udenlandske gæster til de virksomheder, der typisk har levet af dette kundesegment?
Spørgsmålene er mange for branchens virksomheder, og hertil kommer usikkerheden forbundet med de restriktioner, som stadig forhindrer mange virksomheder i at skabe den fulde omsætning, fortalte HORESTAs medlemschef, Nadeem Wasi, i aftes til TV2 Lorry.
”Dem der er hårdest ramt lige nu er blandt andet gourmetrestauranter, og restauranter der har en høj andel af turister. Hertil kommer selskabs-, event- og konferencerestauranterne. Vi forventer ikke, at turisterne kommer tilbage til ”normalt niveau” lige med det samme, og restriktionerne står i vejen for rigtig mange virksomheder. Restriktionerne skal vi have gjort op med,” siger Nadeem Wasi, og fortsætter:
”Så selvom vi nyder, at mange virksomheder i disse uger oplever stor efterspørgsel, så er der brug for udmeldinger om, hvordan myndighederne planlægger at udfase restriktionerne. Virksomhederne har brug for at kunne planlægge deres drift på den lange bane og melde klart ud til gæsterne. Ikke kun nu, men også når spørgsmålet falder på efterårets fødselsdage, bryllupper, konfirmationer, konferencer og vinterens julefrokoster m.m,” lyder det fra HORESTAs medlemschef.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Den nye registreringspligt – hvad betyder det?
01-12-2023
-
HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage
01-12-2023
-
Nu bliver livet lettere for de erhvervsdrivende
01-12-2023
PRESSEKLIP
-
Socialdemokratiet trækker sig endeligt fra begrænsning af udeservering
01-12-2023
-
Overnatningssted knækket af Booking.com
01-12-2023
-
Torvehallerne i Vejle fordobler sidste års rekordresultat
01-12-2023
-
Flertal støtter afgift på turisme
01-12-2023
-
Kokkelandsholdet inviterer til kvalifikationsrunde
01-12-2023