Vi er midt i skolernes sommerferie, og mange hoteller og restauranter nyder godt af besøg fra danske gæster netop nu.
Men hvordan udvikler efterspørgslen sig i efteråret, når ferien slutter? Hvordan vil omsætningen fra erhvervsgæster se ud? Og kommer der flere udenlandske gæster til de virksomheder, der typisk har levet af dette kundesegment?
Spørgsmålene er mange for branchens virksomheder, og hertil kommer usikkerheden forbundet med de restriktioner, som stadig forhindrer mange virksomheder i at skabe den fulde omsætning, fortalte HORESTAs medlemschef, Nadeem Wasi, i aftes til TV2 Lorry.
”Dem der er hårdest ramt lige nu er blandt andet gourmetrestauranter, og restauranter der har en høj andel af turister. Hertil kommer selskabs-, event- og konferencerestauranterne. Vi forventer ikke, at turisterne kommer tilbage til ”normalt niveau” lige med det samme, og restriktionerne står i vejen for rigtig mange virksomheder. Restriktionerne skal vi have gjort op med,” siger Nadeem Wasi, og fortsætter:
”Så selvom vi nyder, at mange virksomheder i disse uger oplever stor efterspørgsel, så er der brug for udmeldinger om, hvordan myndighederne planlægger at udfase restriktionerne. Virksomhederne har brug for at kunne planlægge deres drift på den lange bane og melde klart ud til gæsterne. Ikke kun nu, men også når spørgsmålet falder på efterårets fødselsdage, bryllupper, konfirmationer, konferencer og vinterens julefrokoster m.m,” lyder det fra HORESTAs medlemschef.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA: Politisk aftale om fritidsjob vil gavne hoteller
13-09-2024
-
Erhvervsminister: turisme giver liv til landdistrikterne
13-09-2024
-
Får 35 millioner til at udvikle bæredygtig turisme
13-09-2024
-
Varm og tør sensommer luner i trængt campingbranche
13-09-2024
-
Kongrescenter giver gæster gratis transport med tog og bus
13-09-2024
-
Ultrapopulært spisested er åbnet et helt nyt sted i byen
13-09-2024