Når regeringen fra i daghæver forsamlingsforbuddet fra 50 til 100 personer, vil det ikke få den store effekt på langt de fleste virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Det slog HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, fast her til morgen på TV2/News. Hun påpegede, at der fortsat vil være krav om minimum 4 kvadratmeter pr. person i et lokale med stående gæster.

”Selv om vi må samle 100 mennesker og for eksempel holder en stående fødselsdagsreception, så skal det være i et 400 kvadratmeter stort lokale. Det virker jo lidt tosset”, sagde Kirsten Munch, der påpegede, at mange kroer og hoteller ikke har lokaler, der er så store, at de ikke vil have plads til 100 gæster.

Hun efterlyste, at de mange restriktioner rettet mod erhvervet bliver ophævet.

”De seneste dage har vi fået konstateret, at både 6 dages-reglen og forsamlingsforbuddet er uden sundhedsmæssigt belæg, og vi har desuden set en genåbning af landet, som jo ikke har medført et større smittetryk. Samtidig kan vi se, at de hjælpepakkerne løber ud, så der er heller ikke er en økonomiske hånd under os. Derfor er der brug for, at der bliver kigget på de her restriktioner. Også selv om det virker som om, at alle er gået på sommerferie”.

 

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Log ind