I løbet af sommeren vil vi i HORESTA sætte fokus på de virksomheder, der stadig kæmper med konsekvenserne af krisen. Og hvor en omsætning på ’normalt niveau’ har lange udsigter. Vi samler historierne under hashtagget #CoronaKonsekvens og deler dem i alle HORESTAs kanaler. I er meget velkommen til at dele historierne. 

Adm. direktør Mette Ravn hos VINGSTED har stadig 65 medarbejdere hjemsendt. De nød måske den første måned hjemme, men nu kæmper de med usikkerheden, limboet og tankerne om, hvorvidt de kommer tilbage på arbejde igen. Den usikkerhed er svær at bære – både som medarbejder og som chef, fortæller direktøren.

”Det har været dybt frustrerende, både personligt og professionelt, at se på en gruppe politikere og beslutningstagere, der umiddelbart tager meget hurtige beslutninger, uden øje for hvilke konsekvenser det får – og om den hjælp, de sender, rent faktisk kan bruges til noget. Og samtidig med at de træffer mange beslutninger lige nu og her, så er der ingen, der vil træffe beslutninger bare et par måneder frem. Dét er svært at navigere i som leder i mødebranchen, hvor det netop handler om at planlægge både halve, hele og flere år frem,” siger Mette Ravn.

Hun efterlyser politikere, der er villige til at se på 1. september og frem. VINGSTED Hotel & Konferencecenter har mange bookinger i efteråret - så mange at de faktisk ikke kan rumme dem alle med de nuværende restriktioner og kvadratmeterkrav. Men hvem skal de i givet fald afvise? Det handler om kunder, der kommer hvert år, og har gjort det de sidste mange år. Og virksomheden har tabt en omsætning på 25 millioner kroner siden Mette Frederiksen lukkede Danmark 16. marts, så der er hårdt brug for at generere noget omsætning netop nu.

De 65 hjemsendte medarbejdere på lønkompensation ved direktøren ikke, om hun kan beholde. Det afhænger nemlig af regeringens beslutning om en fuld genåbning 1. september.

”Hos VINGSTED har vi mange hotelgæster fra Legoland, men nu hvor forlystelsesparken også er nede på antal gæster, så må vi se langt efter de besøgende på hotellet. Selvom vi har åbnet hotellet og konferencen op igen, er det udelukkende en underskudsforretning lige nu,” fortæller hun.

Ifølge beregningerne vil VINGSTED Hotel & Konferencecenter først være tilbage på et normaliseret niveau i 2022. Så næste år skal der også kæmpes for det rungende underskud, der allerede er skabt i år.

”Vi har brug for, at nogle tør at se ind i fremtiden - bare et par måneder. Vi har brug for at fjerne kvadratmeterkravet og åbne helt op. Vi har brug for at kunne fortælle vores gæster, at de nu må danse igen til fester her på stedet. Vi piver ikke. Vi har smurt ærmerne op, men vi mangler at få friheden og muligheden for at give den fuld gas.”

Mette Ravn understreger, at den professionelle mødebranche har store arealer, god hygiejne og oceaner af spritdispensere. Hun mener desuden, at gæsterne er gode til at overholde retningslinjerne. Derfor lyder budskabet afslutningsvis:

”Kære politikere, må vi åbne helt op 1. september? Giv os nu noget at navigere i!”

Læs de øvrige #CoronaKonsekvens-historier her.

Ønsker I at fortælle jeres #CoronaKonsekvens-historie, kan I kontakte HORESTAs kommunikationsdirektør, Henrik Messmer, [email protected].

Log ind