I november 2019 var de danske hoteller værter for flere end 1.275.000 overnatninger, hvilket svarede til en vækst på 3,4 pct. sammenlignet med 2018. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Til trods for at store markeder som Norge (-0,3 pct.), Sverige (-7,0 pct.) og Italien (-17,7) gik tilbage, blev det til en samlet fremgang, da markedet blandt andet tiltrak flere overnatninger fra danskere (+4,8), tyskere (+14,9) og franskmænd (+29,2).

Udviklingen skal dog også ses i lyset af markedets udvikling, hvor flere end 2.500 nye værelser har tilsluttet sig markedet sammenlignet med november i 2018. Således faldt belægningen på tværs af erhvervet fra 63,91 pct. til 61,58 pct.

”Overnatningsvækst er én ting, men i disse år skal vi konstant holde det op mod kapacitetsudviklingen i markedet. I november har væksten i overnatninger haft svært ved at holde trit med fremgangen i antallet af værelser, men ser vi på de første 11 måneder af 2019 er fremgangen næsten lige stor, når man sammenligner udviklingen på de to områder,” fortæller Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA.

Fra januar til november har hoteller haft en vækst på næsten 830.000 overnatninger, hvilket svarer til en fremgang på 5,5 pct.

Jens Zimmer Christensen understreger, at forholdet mellem overnatningsvækst og nye værelser har betydning for, hvorvidt det typiske hotel i markedet mærker den turismefremgang, Danmark er vidne til.

Nordjylland og Sjælland formår at tiltrække udlændinge  

Mens antallet af udenlandske overnatninger faldt med hele 18,1 pct. i Region Midtjylland i årets næstsidste måned, løftede både de sjællandske og nordjyske hoteller antallet af overnatninger fra internationale gæster med henholdsvis 37,2 pct. og 9,0 pct. sammenlignet med 2018. På landsplan blev det til 1,2 pct. flere novemberovernatninger fra udlændinge, mens de danske overnatninger gik frem med 4,8 pct.

”I novembers overnatningstal går fire ud af fem regioner frem, og det er selvfølgelig glædeligt. Væksten kommer hovedsageligt fra danske gæster, men vi hæfter os alligevel ved, at flere internationale gæster slår vejen forbi et dansk hotel i november, som ellers har ry for at være regnvåd og grå” siger Jens Zimmer Christensen.

Log ind