HORESTA finder det uhørt, at regeringen har tredoblet afgiften på engangs-service, og samtidig har man fra politisk side valgt ikke at differentiere og tilgodese de virksomheder, der allerede har investeret i mere bæredygtigt service.

HORESTA har oprettet Facebook-siden: "Grøn afgift - sort effekt". Like og del gerne siden, og HORESTA er meget interesseret i at høre jeres historie med afgiften.

Dette budskab havde organisationen også med, da der onsdag eftermiddag var møde med Venstres erhvervsskatteordfører, Marie Bjerre. Sammen med HORESTA deltog også restaurantkæden Palæos ejer og stifter Peter Emil Nielsen og Head of HR Ninette Jensen.

Palæo har netop investeret i bæredygtigt engangs-service, som er dyrere end det traditionelle plastikmateriale. Samtidig er det tungere, og da afgiften pålægges ud fra vægten, bliver virksomheden nu ramt ekstra hårdt. Ifølge virksomhedens beregninger bliver palmebladstallerkenen nu næsten dobbelt så dyre som plastiktallerkenen.

(artiklen fortsætter under billedet)

Og det er mange penge i et erhverv med små margener, lyder det fra HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen.

”Ligesom virksomhederne er vi rystede over, at regeringens såkaldte grønne afgift sker på bekostning af både erhvervslivet og miljøet. Vi mener, at man hurtigst mulig bør sikre en differentieret afgift, så man i det mindste ikke straffer dem, der forsøger at trække deres virksomhed i en mere klimavenlig retning. Og ind til da friholde erhvervet for denne afgiftsforhøjelse. Ellers vil det betyde, at flere vælger plastiktallerkenen, alene for at få økonomien til at hænge sammen,” siger Mikal Holt Jensen.

Læs mere på HORESTAs Facebook-side om afgiften.

Del gerne de konsekvenser som afgiften har på jeres virksomhed. Det er af stor værdi for HORESTA i arbejdet både pressemæssigt og politisk. Skriv til HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen.

Log ind