En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Sideløbende med HOTRECs politiske arbejde er HORESTA dog også selv til møder med relevante interessenter og politikere i Bruxelles.

Torsdag var repræsentanter fra HORESTA til møde med Margrete Auken (SF) og Morten Løkkegaard (V), som begge er medlemmer af Europa-Parlamentet.

(artiklen fortsætter under billedet)

(tv. HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, i midten Morten Løkkegaard (V) og th. HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt)

”Man må ikke undervurdere den betydning, som regulering fra EU har på vores erhverv, og derfor er møder som disse vigtige. Vi fik præsenteret både Margrete Auken og Morten Løkkegaard for HORESTAs synspunkter på – og arbejde med – bæredygtighed, prisklausuler fra bookingportalerne og det uafklarede spørgsmål om, hvorvidt vi i Danmark skal have permanent sommer- eller vintertid,” fortæller HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

Han tilføjer, at møderne med begge politikere resulterede i en konstruktiv dialog, og at de begge tog godt imod HORESTAs synspunkter og anbefalinger.

Museum Odense belønnes med Green Attraction-certifikat

Efter gennem et par år at have sat fokus på grøn omstilling i hele organisationen og særligt i Den Fynske Landsby sikrer Museum Odenses museer sig nu det synlige bevis for at tænke bæredygtigt i såvel sin formidling som sit energiforbrug.

Hotel Insights i Billund

Kl. 9.00 - 13.30

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til 2024.

Log ind