En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Sideløbende med HOTRECs politiske arbejde er HORESTA dog også selv til møder med relevante interessenter og politikere i Bruxelles.

Torsdag var repræsentanter fra HORESTA til møde med Margrete Auken (SF) og Morten Løkkegaard (V), som begge er medlemmer af Europa-Parlamentet.

(artiklen fortsætter under billedet)

(tv. HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, i midten Morten Løkkegaard (V) og th. HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt)

”Man må ikke undervurdere den betydning, som regulering fra EU har på vores erhverv, og derfor er møder som disse vigtige. Vi fik præsenteret både Margrete Auken og Morten Løkkegaard for HORESTAs synspunkter på – og arbejde med – bæredygtighed, prisklausuler fra bookingportalerne og det uafklarede spørgsmål om, hvorvidt vi i Danmark skal have permanent sommer- eller vintertid,” fortæller HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

Han tilføjer, at møderne med begge politikere resulterede i en konstruktiv dialog, og at de begge tog godt imod HORESTAs synspunkter og anbefalinger.

Nye kostråd og madtips sætter klima på menuen

Klimaet skal med i de officielle kostråd, så danskerne får vejledning om, hvad der er både sund og klimavenlig mad. Samtidig vil de danskere, som gerne vil ændre deres madvaner i en mere klimavenlig retning, blive hjulpet på vej af en kampagne med konkrete klimatips til hverdagsmad. Det vil fødevareminister Mogens Jensen og klimaminister Dan Jørgensen sørge for.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne