Nogle arbejdsgivere oplever store vanskeligheder, når de skal sikre sig, at deres ansatte tredjelandsstatsborgere har ret til at arbejde i Danmark. Blandt andet er et skattekort fra en tredjelandsstatsborger ikke dokumentation for, at den pågældende rent faktisk har ret til at arbejde i Danmark. Det skal nu laves om med en lovændring.

Nu skal myndighederne endelig sikre, at medarbejder fra lande uden for EU har ret til at arbejde i Danmark før, at myndigheden udsteder skattekort.

Det glæder HORESTA, som længe har efterspurgt, at lovgivningen fik et eftersyn og i højere grad tilgodeser arbejdsgiverne på området.

”Det her har været en snubletråd for virksomhederne længe, hvor de er blevet straffet for ændringer i medarbejdernes skattekort eller opholdstilladelse, som de ikke havde en jordisk chance for at kontrollere. Derfor er dette et kæmpe skridt i den rigtige retning”, siger HORESTAs erhvervsjuridiske chef, Kaare Friis Petersen.

Han mener dog stadig, at det bør være muligt for skattemyndighederne at annullere/tilbagetrække skattekort, hvis der sker ændringer i personens arbejds- eller opholdstilladelse.

Kaare-1920x1280.jpg
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

Log ind