Nogle arbejdsgivere oplever store vanskeligheder, når de skal sikre sig, at deres ansatte tredjelandsstatsborgere har ret til at arbejde i Danmark. Blandt andet er et skattekort fra en tredjelandsstatsborger ikke dokumentation for, at den pågældende rent faktisk har ret til at arbejde i Danmark. Det skal nu laves om med en lovændring.

Nu skal myndighederne endelig sikre, at medarbejder fra lande uden for EU har ret til at arbejde i Danmark før, at myndigheden udsteder skattekort.

Det glæder HORESTA, som længe har efterspurgt, at lovgivningen fik et eftersyn og i højere grad tilgodeser arbejdsgiverne på området.

”Det her har været en snubletråd for virksomhederne længe, hvor de er blevet straffet for ændringer i medarbejdernes skattekort eller opholdstilladelse, som de ikke havde en jordisk chance for at kontrollere. Derfor er dette et kæmpe skridt i den rigtige retning”, siger HORESTAs erhvervsjuridiske chef, Kaare Friis Petersen.

Han mener dog stadig, at det bør være muligt for skattemyndighederne at annullere/tilbagetrække skattekort, hvis der sker ændringer i personens arbejds- eller opholdstilladelse.

For yderligere information kontakt:

HORESTA m.fl.: ”Lad os hylde fremtidens styrker”

I dag tager HORESTA og de øvrige organisationer i ”De Fem Styrker” erhvervsministeren på rundtur i det nordjyske for at tage temperaturen på erhvervspolitikken i praksis, skriver Nordjyske Stiftstidende.

HORESTA: Airbnb-vækst i provinsen kan koste job

Flere gæster end nogensinde før bookede i 2019 et ferieophold i Danmark via Airbnb. Helt præcist 1,1 millioner gæster planlagde deres ferie via platformstjenesten, og det er 9,2 procent flere end året før.

Europæerne vender ryggen til danske job

Udenlandsk arbejdskraft har været afgørende for opsvinget i dansk økonomi, men nye tal viser, at tilgangen af udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, er bremset op. Det gælder ikke mindst EU-borgere. I de sidste ni måneder af 2019 kom der netto ingen EU-borgere hertil.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne