Nogle arbejdsgivere oplever store vanskeligheder, når de skal sikre sig, at deres ansatte tredjelandsstatsborgere har ret til at arbejde i Danmark. Blandt andet er et skattekort fra en tredjelandsstatsborger ikke dokumentation for, at den pågældende rent faktisk har ret til at arbejde i Danmark. Det skal nu laves om med en lovændring.

Nu skal myndighederne endelig sikre, at medarbejder fra lande uden for EU har ret til at arbejde i Danmark før, at myndigheden udsteder skattekort.

Det glæder HORESTA, som længe har efterspurgt, at lovgivningen fik et eftersyn og i højere grad tilgodeser arbejdsgiverne på området.

”Det her har været en snubletråd for virksomhederne længe, hvor de er blevet straffet for ændringer i medarbejdernes skattekort eller opholdstilladelse, som de ikke havde en jordisk chance for at kontrollere. Derfor er dette et kæmpe skridt i den rigtige retning”, siger HORESTAs erhvervsjuridiske chef, Kaare Friis Petersen.

Han mener dog stadig, at det bør være muligt for skattemyndighederne at annullere/tilbagetrække skattekort, hvis der sker ændringer i personens arbejds- eller opholdstilladelse.

Kaare-1920x1280.jpg
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind