På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Guldsmeden Hotels.

Guldsmeden Hotels er en virksomhed i vækst, men fremgangen sker ikke på bekostning af miljøet. I alle dele af virksomheden, tænker de nemlig på, hvordan man kan flytte grænserne for ansvarlig drift.

Arbejdet har blandt andet medført, at de som den første hotelkæde i verden er begyndt at bruge en bruser med teknologi, der var udviklet til rumfartsorganisationen NASA. En teknologi, der kan spare over 90 pct. af vandet.

HORESTA belønnede virksomheden med den traditionsrige markedsføringspris, MARIA-prisen, da organisationen holdte årsdag den 14. november på Tivoli Hotel & Congress Center.

Du kan høre medejer af hotelkæde, Sandra Weinert, og PR- & Communications Manager, Kirsten Aggersborg, fortælle mere om arbejdet med ansvarlighed nedenfor.

Du kan se flere bæredygtige case-videoer her.

Se også galleriet fra HORESTA Årsdag her.

HORESTA om kontant afregning: ”Giv os frihed til at sige ’nej tak’”

For mange hoteller og restauranter er det omkostningstungt og ressourcekrævende at modtage samt håndtere kontanter. Derfor har HORESTA i fællesskab med flere end 150 af branchens virksomheder i dag indrykket en annonce i Børsen med budskabet om, at det skal være frit for virksomhederne at afvise kontanter i alle døgnets timer, hvis den enkelte forretning ønsker det.

Første hotel i Danmark modtager guld i ansvarlig renovering

Hotellet NH Collection Copenhagen på Christianshavn har fået en guldcertificering efter den internationale standard DGNB. Denne certificering kendetegnes ved, at modtageren arbejder med helhedsorienteret bæredygtighed, og hvor miljømæssige, sociale og økonomiske parametre vægtes lige.

Nu rammer recessionen: Fald i efterspørgsel er turistbranchens største udfordring

Manglende hænder har længe været overskriften i den danske turistbranche, men nu har en ny udfordring overhalet problemet med at finde den nødvendige arbejdskraft. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik vurderer turistbranchen samlet set, at faldende efterspørgsel hos forbrugerne er branchens største barriere for at udvikle og drive forretningen, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind