I HORESTAs nye Hotel Market Report handler et af kapitlerne om de mindste overnatningssteder med restaurant beliggende uden for hovedstaden. Og selvom kategorien historisk kæmper med små margener, så er dette segment den eneste af de syv analyserede hotelkategorier, som oplever en forbedret bundlinje i perioden fra 2016 til 2018.

Det skyldes blandt andet en højere belægning hos de mindste hoteller og kroer. I 2016 var den gennemsnitlige belægning i kategorien på 44,0 pct., og i 2018 var den løftet til 45,6 pct.

”I vores analyse ser vi, at den positive udvikling hos de mindre hoteller og kroer især drevet af et forbedret værelsessalg,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

På trods af at der er tale om hotelvirksomheder, så kommer størstedelen af overnatningsstedernes omsætning dog fra restauranten.

”Ca. to tredjedele af virksomhedernes omsætning kommer fra restauranten, og denne del af virksomheden har også formået at bidrage til den forbedrede økonomi. Og med omsætningsvækst på både værelser og restaurant har det typiske hotel i kategorien sikret sig sorte tal på bundlinjen for første gang siden 2007,” siger Jonas Kjær.

En del af omsætningsfremgangen går dog til øgede lønninger, viser HORESTAs rapport. Hertil kommer, at de mindste hoteller i provinsen med restaurant også har været vidner til en stigning i kommissioner til bookingportalerne.

Hotel Market Report 2018/2019 kan bestilles her. Du er også meget velkommen til at kontakte HORESTA Viden & Udvikling på [email protected].

Om analysen

Hotel Market Report 2018/2019 bygger på detaljerede regnskaber og baggrundsoplysninger indhentet direkte hos 215 hoteller. Det er det højeste antal deltagere, siden HORESTA påbegyndte analyser af hotellernes økonomi i 1993. Deltagerne i analysen repræsenterer samlet en omsætning på 7,2 mia. kr., og dermed står de for 47,9 pct. af den danske hotelomsætning i 2018.

Analysen indeholder nøgletal for omsætning, omkostninger og indtjening i syv hotelkategorier inddelt efter hotellernes størrelse, type og beliggenhed. Derudover indeholder analysen to temaafsnit om husleje og kommissioner.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind