Hotelerhvervet nærmede sig 17,0 mio. overnatninger i 2019. Det skyldes blandt andet en øget værelseskapacitet, fortæller Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, der har kigget nærmere på tallene.

”I 2019 rundede hotelerhvervet for første gang 50.000 værelser, og væksten i værelser er uden tvivl en medvirkende faktor til markedets positive udvikling. De nye værelser medfører dog også en intensiveret konkurrencesituation, og det er noget, de eksisterende virksomheder i markedet kan mærke,” siger Jonas Kjær, og tilføjer, at som følge af de mange nye værelser var belægningen uændret fra 2018 til 2019 i hotelerhvervet.

Siden 2008 er der kommet ca. 14.000 nye hotelværelser i Danmark. Jonas Kjær tilføjer, at værelsesvæksten fra 2018 til 2019 er den største i markedets historie, men toppen er ikke nået endnu.

”2020 bringer mange spændende hotelåbninger, og det er medvirkende til, at i år faktisk overgår kapacitetsvæksten fra 2019, hvis ellers åbningsdatoen på de planlagte projekter ikke bliver forsinket,” siger Jonas Kjær.

Med hensyn til den generelle udvikling i antallet af hotelovernatninger hæfter Jonas Kjær sig ved, at amerikanerne er blevet det største marked i Region Hovedstaden. På landsplan må amerikanerne dog se sig slået af nærmarkederne Sverige, Norge og Tyskland.

HORESTA-medlemmer kan læse meget mere om markedets udvikling i rapporten til højre på siden.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Ejer sælger hotel efter 24 år ved roret

Et sønderjysk hotel med 119 værelser er blevet sat til salg til et tocifret millionbeløb. Der er brug for et generationsskifte, lyder det fra hotellets ejer.

Log ind