Denne uge bød på nye restriktioner for det pressede hotel- og restauranterhverv. HORESTA arbejder hårdt på kompensationspakker for at holde tabet af arbejdspladser og konkurser nede. Nye tal fra Danmarks Statistik, som HORESTA har behandlet, viser, at der allerede er en vækst i konkurser i erhvervet i år på 11 pct. blandt de ’aktive’ virksomheder.

HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fortæller, at der fra marts til oktober i år har været 191 konkurser blandt aktive hoteller og restauranter. I samme periode af 2019 var antallet 172.

”Det er hovedstaden, der er hårdest ramt, da virksomhederne her typisk har haft den højeste andel af udenlandske gæster. Og dem har der ikke været mange af i år. Det mærker blandt andet hotellerne, der har den største procentuelle konkursvækst,” siger Jonas Kjær.

Ser man på antallet af konkurser, er der flest hos restauranterne.  Konkurserne har ramt 1.137 fuldtidsstillinger i brancherne, hvilket er en stigning på 47 procent i forhold til samme periode sidste år. Klart flest blev ramt i april, lyder det i HORESTAs nye analyse.

HORESTAs cheføkonom frygter, at vi kun har set toppen af isbjerget.

”I november svarede flere end hver femte HORESTA-medlem, at der var stor eller meget stor risiko for, at de måtte lukke. På trods af forbedrede kompensationsmuligheder via aftalerne i denne uge, så skal virksomhederne stadig have penge op ad lommen, og for mange forretninger er bankbogen tom,” lyder det fra Jonas Kjær.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind