Da første låge blev åbnet i julekalenderen, havde danskerne stadig mulighed for at gå på restaurant, og det var endda muligt at afholde julefrokosten i selskaber af ti personer. Men lige som erhvervet begyndte at samle en smule optimisme, kom en ny række af pressemøder med dertilhørende restriktionsstramninger.

HORESTAs nye medlemsanalyse viser, at det ramte erhvervet hårdt, og forventningerne til decemberomsætning styrtdykkede.

Værst stod det endnu engang til i København. Her svarer syv ud af ti spisesteder, at de forventer en omsætningsnedgang mellem 50 og 99 pct. efter de seneste restriktioner i december. For overnatningsstederne er der endnu mindre håb at spore. 8 ud af 10 overnatningssteder i København forventer nu en omsætningsnedgang på mere end 80 pct. i årets sidste måned, fortæller HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

”Svarene i analysen viser meget tydeligt, hvor gensidigt afhængige virksomhederne er i turisme- og oplevelseserhvervet. For selvom restauranterne blev tvangslukkede, så mærker hotellerne det mindst lige så meget, når deres besøgende ikke kan gå ud og spise. Eller besøge museer eller gå en tur i Tivoli for den sags skyld. Værdikæden fungerer bedst, når alle tandhjul drejer, og restriktioner et sted rammer alle,” fortæller Jonas Kjær.

Han tilføjer, at virksomhederne ikke er meget mere optimistiske, når det kommer til de første måneder af 2021. Og det er bekymrende for hele erhvervet, mener han.

”December plejer at være en rigtig god måned for erhvervet med mange spisende, selskaber og overnattende. Den omsætning er enormt vigtig, da den bruges til at betale regningerne i de første måneder af året, som typisk er de mest stille. Den mulighed har virksomhederne fået frataget med decemberrestriktionerne, og det kan få store konsekvenser for både arbejdspladserne og virksomheder, som også skubber store regninger foran sig,” fortæller Jonas Kjær.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind