Kunne jeres serveringssted være interesseret i at sælge jeres retter gennem for eksempel et supermarked, så kommer der nu en midlertidig tilladelse med stor betydning. Fødevarestyrelsen tillader nemlig, at restauranter leverer serveringsklare retter (som evt. skal genopvarmes hos forbrugeren) til detailbutikker, for eksempel supermarkeder, som sælges fra butikken til endelige forbrugere uden mærkning.

Der gives samtidig tilladelse til, at restauranter ikke skal anmelde sig til registrering af aktiviteten levering af animalske fødevarer til andre detailvirksomheder (1/3-reglen), som ellers plejer at gøre sig gældende her.

HORESTAs fødevarechef Tine Skriver udtaler:

”Det her er en håndsrækning til vores erhverv, som lige nu er ramt af omfattende tvangslukninger, og for nogle forretninger vil dette være en mulighed for at øge omsætningen ved siden af for eksempel takeaway,” lyder det.

Tilladelsen er betinget af:

  • Der er tale om små mængder af spiseklare retter, der sælges til endelige forbrugere inden for samme dag, som de er produceret
  • Der er tale om levering til lokale detailvirksomheder, dvs. virksomheder inden for 50 km fra restauranten
  • Det skal være serveringsklare retter, som evt. skal genopvarmes hos forbrugeren. Ved spiseklare retter forstås fuldt færdigtilberedte retter, som evt. skal genopvarmes hos forbrugeren af hensyn til spisekvaliteten
  • Restauranten skal give butikken besked om evt. allergener i retten
  • Forbrugeren skal kunne oplyses om evt. allergener i retten på forespørgsel i butikken
  • Der skal være fuld sporbarhed både fra restaurant til butik og omvendt
  • Undtagelserne vil bortfalde, når restauranterne får lov til at åbne for spisende gæster

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Norrlyst Koncernen åbner nyt restaurantkoncept

Norrlyst Koncernen er stolte af at præsentere Abigail, der er det nyeste restaurantkoncept, som skal sætte nye standarder for eksklusivitet og innovation på den københavnske restaurantscene.

Restaurantkæde udvider: - Nu rykker de udenfor København

Den 19. juli klokken 8.30 åbner Mad & Kaffe en ny restaurant i Lyngby Storcenter. Med udeservering på Klampenborgvej bliver denne restaurant den fjerde i rækken, som ejerne bag konceptet kan byde deres gæster velkommen til.

Log ind