Det kom næppe som et chok for nogen, at de nuværende restriktioner blev forlænget yderligere. Efter et pressemøde i aftes hedder udløbsdatoen nu den 17. januar. Ligeså blev lønkompensationsordningen og hjælpen til virksomhedernes faste udgifter forlænget til samme dato.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, var onsdag morgen i TV Avisen, og hun pointerede, at kompensationsordningerne er af afgørende betydning, men bør række længere ud i fremtiden.

”Vi kigger ind i januar og februar, hvor danskerne går i vinterhi, og hvor der normalt ikke vil være meget aktivitet i vores forretninger. Vores erhverv har brug for, at kompensationen rækker længere ud i fremtiden, så virksomhederne og deres ansatte hjælpes det sidste stykke gennem krisen. Mange forretninger kan ikke klare sig uden hjælp, og der har i hele dette år ikke været mulighed for at få noget nær en almindelig omsætning,” siger Kirsten Munch, der pointerer, at det er helt afgørende, at hjælpen faktisk kommer til udbetaling og når frem til virksomhederne.

Hun tilføjer, at erhvervet har et behov for en klar plan og kendte pejlemærker for de næste måneder, der fortæller virksomhederne, hvad de kigger ind i og kan navigere efter.

”Vi skal hurtigst muligt derhen, hvor alle restriktionerne er væk, og hvor hverdagen er tilbage med mulighed for, at vi igen kan skabe en omsætning. Selskaber kommer ikke af sig selv. Konferencer, messer og koncerter tager tid at planlægge. En plan vil skabe klarhed for virksomhederne, så det er muligt at disponere økonomisk fornuftigt. Det vil også være til gavn for statskassen,” mener Kirsten Munch.

HORESTAs politiske direktør efterlyser en genåbningsplan, hvor der gøres brug af regeringens ekspertpanel, som rådgiver i forbindelse med varslingssystemet, og hvor erhvervslivet også kan bidrage med deres ekspertise.

Log ind