HORESTA opfordrer på det kraftigste regeringen til at sikre, at de ramte virksomheder bliver kompenseret de udgifter, som denne uges nedlukninger påfører erhvervslivet.

Det sker som en reaktion på, at regeringen i torsdag har udvidet antallet af kommuner med nedlukning og tvangslukning af blandt andre serveringssteder, spillesteder, kulturinstitutioner m.v. fra 38 til 69. Dermed er meget store dele af landet og hele oplevelseserhvervet berørt.

”De eksisterende hjælpepakker er designet til en genoplukning af Danmark. Nu er tiden en anden, og vi er i en lignende situation som i foråret. Derfor er der i høj grad brug for kompensation, som er tilpasset den nye situation,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Det sidste stykke i mål

For at få adgang til de nuværende hjælpepakker med kompensation for faste udgifter, skal virksomhederne være underlagt én eller flere restriktioner. Men mange flere virksomheder kommer i klemme som følge af nedlukningen og har mistet størstedelen af deres omsætning, når aktiviteter er lukket ned og danskerne sendt på hjemmearbejde.

Det gælder både hoteller, vandrerhjem, møde- og konferencecentre, kantinevirksomheder osv.

”Skal hjælpen fra foråret, sommeren og efteråret give mening, er det afgørende, at vi som samfund hjælper erhvervslivet det sidste stykke i mål,” siger Kirsten Munch.

HORESTA opfordrer samtidig regeringen til at sætte alle kræfter ind på, at de eksisterende hjælpepakker kommer til udbetaling. Mange virksomheder har ventet i månedsvis på at få adgang til støtte.

Hurtigtests kan åbne nye muligheder

Hotel-, restaurant- og turisterhvervets organisation tager positivt imod, at det offentlige nu tager hurtigtest i brug i kampen mod smittespredning.

“Vi skal bruge alle værktøjer til at komme hurtigst og bedst muligt gennem pandemien. Her kan hurtigtest åbne nye muligheder”, siger Kirsten Munch.

HORESTA mener, at en kombination af flere vaccinerede og brug af hurtigtest vil kunne bidrage til, at det bliver muligt eksempelvis at afvikle større arrangementer hurtigere i nær fremtid.

Log ind