Så er det snart slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og gratis udlevering af en bærepose i butikkerne. Et bredt flertal i Folketinget vedtog i starten af 2020 et forbud mod udlevering af gratis poser.

Folketingets ændring af miljøbeskyttelsesloventræder i kraft fra 1. januar 2021, og medfører, at kunden mindst skal betale fire kroner, hvis de ønsker en pose – og det gælder både dem af plastik og andre materialer, så længe de har hank.

Samtidig forbydes anvendelsen af tynde plastikbæreposer (under 30 mikrometer), da de ofte ikke kan genanvendes. De helt tynde plastikposer (under 15 mikrometer), som benyttes til eksempelvis frugt og grønt, vil være undtaget af hensyn til bekæmpelse af madspild og fødevarehygiejne.

HORESTA har sendt en FAQ til godkendelse hos Miljøstyrelsens jurister. Så snart de er vendt tilbage, vil den blive delt i både nyhedsbrevet og på HORESTA.dk.

Endnu et grønt stempel af hotel i København

NH Collection Copenhagen har opnået den internationale miljøcertificering Green Key, der tildeles virksomheder i turismebranchen, som gør en ekstra indsats for at passe på miljøet.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Sådan sikrer du gode CO2-beregninger

HORESTA inviterer til et webinar den 1. februar om CO2-beregninger, så I er godt klædt på til det øgede fokus på beregningerne i miljøcertificeringer og ESG-rapportering.

Log ind