Så er det snart slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og gratis udlevering af en bærepose i butikkerne. Et bredt flertal i Folketinget vedtog i starten af 2020 et forbud mod udlevering af gratis poser.

Folketingets ændring af miljøbeskyttelsesloventræder i kraft fra 1. januar 2021, og medfører, at kunden mindst skal betale fire kroner, hvis de ønsker en pose – og det gælder både dem af plastik og andre materialer, så længe de har hank.

Samtidig forbydes anvendelsen af tynde plastikbæreposer (under 30 mikrometer), da de ofte ikke kan genanvendes. De helt tynde plastikposer (under 15 mikrometer), som benyttes til eksempelvis frugt og grønt, vil være undtaget af hensyn til bekæmpelse af madspild og fødevarehygiejne.

HORESTA har sendt en FAQ til godkendelse hos Miljøstyrelsens jurister. Så snart de er vendt tilbage, vil den blive delt i både nyhedsbrevet og på HORESTA.dk.

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind