Corona-krisen har betydet, at den danske hotelbranche har mistet 4,3 millioner overnatninger i første halvdel af 2020.

Det viste en opgørelse, HORESTA lavede i sidste uge på basis af tal fra Danmarks Statistik.

Nu har HORESTA regnet på, hvad krisen har kostet Danmark i omsætning, og regningen lyder på 10,5 milliarder kroner.

”Det er jo ikke kun hotellerne, som mister omsætning, når antallet af overnatninger falder. Det er også restauranter, butikker, taxabranchen, forlystelser, museer og mange andre brancher, der bliver hårdt ramt. Krisen i hotelbranchen breder sig som ringe i vandet,” siger Jonas Kjær, der er cheføkonom i HORESTA.

Nedgangen på 10,5 milliarder kroner svarer til et fald på 57 procent sammenlignet med 2019.

Omsætningsfaldet var – meget naturligt – koncentreret på månederne april, maj og juni med maj som den største bundskraber. I maj forsvandt 1,3 millioner overnatninger sammenlignet med samme måned sidste år.

Region Hovedstaden har været hårdest ramt af alle. Mens at faldet i hotelgæster i marts var nogenlunde jævnt fordelt over landet med et dyk på ca. 60 pct. og toppede med over 90 pct. fald i april, er faldet i de øvrige regioner for juni væsentlig lavere end i København. Hovedstaden har således i særlig grad lidt af 6-dagesreglen, hvilket tydeligt har betydet færre hotelgæster. I juni var faldet i forhold til sidste år på næsten 80 procent i hovedstaden, mens det i de øvrige dele af landet lå på ca. 50 procents fald.

Medlemmer af HORESTA kan downloade hele analysen til højre på denne side.

 

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Log ind