En stor del af cafeernes og barernes indtjening finder sted i tidsrummet fra kl. 24 til kl. 02, og derfor glæder HORESTA sig over, at myndighederne nu har udvist endnu større tillid til branchens virksomheder ved at lade cafeer, restauranter og barer holde længere åbent. Det fortalte politisk chefkonsulent i HORESTA, Kristian Nørgaard, til TV Avisen i morges.

”Virksomhederne har længe været tvunget til at sende gæsterne ud af døren kl. 24, og det kan mærkes. Derfor er det enorm vigtigt både for virksomhederne og de mange medarbejdere, at man kan få lov at holde åbent til kl. 02,” lød det fra Kristian Nørgaard.

Han understregede dog, at han gerne havde set, at der ikke medfulgte en regel om, at barerne og cafeer ikke må lukke nye gæster ind efter kl. 23. Kristian Nørgaard fremhævede, at virksomhederne har åbnet på en ansvarlig og ordentlig måde, og at de har vist, at de sagtens kan håndtere gæsterne.

”Det er noget bøvl med denne tillægsregel. Det er jo et ansvar, som vi tager på os, men vi havde gerne set, at man som gæst også kunne komme ind kl. 23.30 og blive til efter midnat.”

HORESTA hæfter sig ved, at bekendtgørelsen giver virksomhederne muligheden for at have åbent til kl. 24 og følge det gamle regelsæt, hvis de ønsker det. En ordning, hvor gæsterne har kunnet komme og gå frit indtil lukketidspunktet. Det er også muligt at følge den ’gamle ordning’ nogle af ugens dage og have længere åbent i for eksempel weekenden, hvis man ønsker det.

Se hele indslaget fra TV Avisen her (fra 40:13).

Log ind