Mette Frederiksens udmelding fredag aften om, at både diskoteker, spillesteder og dele af turistindustrien med stor sandsynlighed ikke kan forvente genåbning lige foreløbig, får nu erhvervslivet til at reagere.

Kristian Nørgaard, chefkonsulent i HORESTA, peger på, at hjælpepakker næppe er nok til at undgå at skride til fyringer.

”Hjælpepakkerne dækker ikke alle udgifterne, og Mette Frederiksen har opfordret til, at man ikke fyrer. Det har virksomhederne lyttet til indtil videre, men det kan de ikke fortsætte med. Når nattelivet har været tvangslukket i et halvt år, er det begrænset, hvor lang tid de kan holde til det,” sagde Kristian Nørgaard lørdag til TV2/News.

Ifølge HORESTA forventer ni ud af ti hoteller at have en nedgang på mere end 40 procent i efteråret, fordi folk holder igen med at rejse.

”Vi har behov for, at Mette Frederiksen anerkender, at turismebranchen og nattelivet har brug for hjælp, for vi lever med begrænsninger, som gør, at tingene ikke kan køre rundt. Omsætningen er hårdt ramt,” siger Kristian Nørgaard.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind