Kl. 9 her til morgen genoptog politikerne forhandlingerne om yderligere hjælp til de mest udsatte dele af erhvervslivet. Meldingen er, at der kan komme et forlig i løbet af i dag. Et forlig, som HORESTA håber rummer en reel hjælp til de store dele af hotel-, restaurant- og turisterhvervet, som fortsat kæmper en ulige kamp imod restriktioner.

Her til morgen kommenterede HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, på forhandlingerne.

”Vi står i en meget alvorlig situation. Lønkompensationen udløber, men vi er stadigvæk pålagt restriktioner, og det betyder, at vi her i august har været igennem den mest blodrøde måned, vi nogensinde har oplevet, hvor virksomheder har gennemført store afskedigelsesrundet. Ansvaret, der ligger på politikernes bord, er rigtig stort”.

Hun efterlyser nye og bedre hjælpepakker.

”Der er simpelthen brug for, at politikerne går ind og kigger målrettet på hjælpepakkerne og får dem forbedret. Det handler ikke længere kun om, hvorvidt vi kan holde hånden under nogle arbejdspladser, men om virksomhederne overhovedet overlever under de nuværende restriktioner,” sagde Kirsten Munch.

Hun gjorde opmærksom på, at erhvervet har fulgt regeringens ønske om at holde på medarbejderne og sende dem hjem på lønkompensation, selv om virksomhederne i flere måneder har skullet betale en stor del af regningen.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind