HORESTA opfordrer politikerne til at løfte fingeren fra pauseknappen i genåbningen af Danmark.

Det sker, efter at det såkaldte kontakttal nu er faldet til 0,8.

”Vi glæder os først og fremmest over, at kontakttallet er på 0,8 og for nedadgående. Det betyder, at vi er ved at være tilbage til den samme situation som før sommerferien med et lavt kontakttal. Nu kalder vi sådan set bare på, at vi får løftet fingeren fra pauseknappen i genåbningsplanen,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch til TV2/News i dag.

Hun gør opmærksom på, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet er underlagt en lang række krav, som gør det svært at få en forretning op at køre.

”Mange af disse krav regulerer stort set det samme. Det er afstandskrav, det er kvadratmeterkrav på 2 meter, det er kvadratmeterkrav på 4 meter, det er et lille forsamlingsforbud på 100 og et stort på 500. I bund og grund skal vi holde afstand, og vi skal holde en høj hygiejne, og de dele er vi rigtig gode til. Lige nu kigger vi ind i en tid med massive afskedigelser med udgangen af måneden som konsekvens af, at hjælpepakkerne bliver udfaset. Derfor efterlyser vi nu, at man kigger på, om at det giver mening at genåbne Danmark yderligere”, siger Kirsten Munch.

Log ind