HORESTA foreslår, at virksomheder i hotel- og restauranterhvervet mod at registrere deres gæster kan få lempet på nogle af de nuværende restriktioner.

Det gælder først og fremmest forsamlingsforbuddet og kravet om et vist antal kvadratmeter gulvareal pr. person.

God afstand og høj hygiejne er det bedste våben mod COVID-19. Så længe vi overholder kravet om afstand på en meter mellem gæsterne, og så længe vi sikrer god hygiejne i vores virksomheder, bør politikerne fortsætte en forsvarlig genåbning af landet og lempe nogle af de øvrige krav, vi er underlagt. Med en registrering af gæsterne sikrer vi desuden, at man efterfølgende kan opspore, kontakte og isolere smittetilfælde,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

De nuværende regler siger, at der skal være fire kvadratmeter pr. gæst. Dette kan sættes ned til to kvadratmeter, hvis gæsterne sidder ned. Forsamlingsforbuddet er lige nu på 100, men på 500 hvis gæsterne sidder ned. HORESTA foreslår, at kvadratmeterkravet fjernes eller halveres til henholdsvis to og en kvadratmeter, og at forsamlingsforbuddet kan fraviges.

Sikring af tusindvis af arbejdspladser

Forslaget kommer samtidig med, at der forhandles om genåbningens fase 4.

”Vores erhverv er under et massivt økonomisk pres som følge af coronakrisen og alle de restriktioner, vi er underlagt. Nu foreslår vi, at man ser på situationen med nye øjne og giver erhvervet bedre muligheder for at få gang i forretningen. Det kan man efter vores opfattelse sagtens gøre uden at gå på kompromis med sikkerhed og tryghed,” siger Kirsten Munch.

Ovenpå på et forår, hvor landets hoteller og restauranter var tvangslukkede eller kørte med meget lav omsætning, har sommeren været god for nogle virksomheder, men meget hård for især virksomheder i hovedstaden, møde- og konferencevirksomheder og nattelivet. Nu venter et hårdt efterår for det meste af branchen. I en ny medlemsundersøgelse tegner HORESTAs medlemmer et dystert billede af de kommende måneder.

”Vores forslag handler i bund og grund om at justere på restriktionerne, så vi sikrer tusindvis af arbejdspladser, uden at sætte sikkerheden over styr,” siger Kirsten Munch.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind