HORESTA foreslår, at virksomheder i hotel- og restauranterhvervet mod at registrere deres gæster kan få lempet på nogle af de nuværende restriktioner.

Det gælder først og fremmest forsamlingsforbuddet og kravet om et vist antal kvadratmeter gulvareal pr. person.

God afstand og høj hygiejne er det bedste våben mod COVID-19. Så længe vi overholder kravet om afstand på en meter mellem gæsterne, og så længe vi sikrer god hygiejne i vores virksomheder, bør politikerne fortsætte en forsvarlig genåbning af landet og lempe nogle af de øvrige krav, vi er underlagt. Med en registrering af gæsterne sikrer vi desuden, at man efterfølgende kan opspore, kontakte og isolere smittetilfælde,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

De nuværende regler siger, at der skal være fire kvadratmeter pr. gæst. Dette kan sættes ned til to kvadratmeter, hvis gæsterne sidder ned. Forsamlingsforbuddet er lige nu på 100, men på 500 hvis gæsterne sidder ned. HORESTA foreslår, at kvadratmeterkravet fjernes eller halveres til henholdsvis to og en kvadratmeter, og at forsamlingsforbuddet kan fraviges.

Sikring af tusindvis af arbejdspladser

Forslaget kommer samtidig med, at der forhandles om genåbningens fase 4.

”Vores erhverv er under et massivt økonomisk pres som følge af coronakrisen og alle de restriktioner, vi er underlagt. Nu foreslår vi, at man ser på situationen med nye øjne og giver erhvervet bedre muligheder for at få gang i forretningen. Det kan man efter vores opfattelse sagtens gøre uden at gå på kompromis med sikkerhed og tryghed,” siger Kirsten Munch.

Ovenpå på et forår, hvor landets hoteller og restauranter var tvangslukkede eller kørte med meget lav omsætning, har sommeren været god for nogle virksomheder, men meget hård for især virksomheder i hovedstaden, møde- og konferencevirksomheder og nattelivet. Nu venter et hårdt efterår for det meste af branchen. I en ny medlemsundersøgelse tegner HORESTAs medlemmer et dystert billede af de kommende måneder.

”Vores forslag handler i bund og grund om at justere på restriktionerne, så vi sikrer tusindvis af arbejdspladser, uden at sætte sikkerheden over styr,” siger Kirsten Munch.

Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen

Rekrutteringsproblemer for kokke og tjenere skaber store udfordringer for branchens drift og udvikling. HORESTA efterlyser politisk handling for at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind