HORESTA foreslår, at virksomheder i hotel- og restauranterhvervet mod at registrere deres gæster kan få lempet på nogle af de nuværende restriktioner.
Det gælder først og fremmest forsamlingsforbuddet og kravet om et vist antal kvadratmeter gulvareal pr. person.
”God afstand og høj hygiejne er det bedste våben mod COVID-19. Så længe vi overholder kravet om afstand på en meter mellem gæsterne, og så længe vi sikrer god hygiejne i vores virksomheder, bør politikerne fortsætte en forsvarlig genåbning af landet og lempe nogle af de øvrige krav, vi er underlagt. Med en registrering af gæsterne sikrer vi desuden, at man efterfølgende kan opspore, kontakte og isolere smittetilfælde,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.
De nuværende regler siger, at der skal være fire kvadratmeter pr. gæst. Dette kan sættes ned til to kvadratmeter, hvis gæsterne sidder ned. Forsamlingsforbuddet er lige nu på 100, men på 500 hvis gæsterne sidder ned. HORESTA foreslår, at kvadratmeterkravet fjernes eller halveres til henholdsvis to og en kvadratmeter, og at forsamlingsforbuddet kan fraviges.
Sikring af tusindvis af arbejdspladser
Forslaget kommer samtidig med, at der forhandles om genåbningens fase 4.
”Vores erhverv er under et massivt økonomisk pres som følge af coronakrisen og alle de restriktioner, vi er underlagt. Nu foreslår vi, at man ser på situationen med nye øjne og giver erhvervet bedre muligheder for at få gang i forretningen. Det kan man efter vores opfattelse sagtens gøre uden at gå på kompromis med sikkerhed og tryghed,” siger Kirsten Munch.
Ovenpå på et forår, hvor landets hoteller og restauranter var tvangslukkede eller kørte med meget lav omsætning, har sommeren været god for nogle virksomheder, men meget hård for især virksomheder i hovedstaden, møde- og konferencevirksomheder og nattelivet. Nu venter et hårdt efterår for det meste af branchen. I en ny medlemsundersøgelse tegner HORESTAs medlemmer et dystert billede af de kommende måneder.
”Vores forslag handler i bund og grund om at justere på restriktionerne, så vi sikrer tusindvis af arbejdspladser, uden at sætte sikkerheden over styr,” siger Kirsten Munch.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Turismeudspil: Reformér Campingreglementet
18-04-2024
-
Ny i HORESTA: fokus på gastronomi og selvforkælelse i naturskønne omgivelser
18-04-2024
-
Hotel Insights 2024: Lær at sikre synlighed på nettet
18-04-2024
-
Vi har opdateret vores ansættelsesbeviser
18-04-2024
-
Danmarks Bedste Konferencekokke er blevet kåret
18-04-2024
PRESSEKLIP
-
Nyt kanonregnskab fra hotelscenen: Scandic leverer stort overskud
18-04-2024
-
Sofie og Jeppe rækker ud efter medaljer til Skills, og forventninger til dem er store
18-04-2024
-
I dag åbner Københavns nye madmekka efter flere års ombygning
18-04-2024
-
Femte måned i træk med tilbagegang i passagerer
18-04-2024
-
7.000 kvadratmeter stort plejecenter udbydes til hotelprojekt
18-04-2024
-
Flere campister – men færre campingvogne
18-04-2024
-
Great Northern i Kerteminde er næsten klar til at blive vist frem: Udvider restauranten - næste skridt bliver hotel
18-04-2024
-
Knald eller fald for Ild.Pizza: Her genåbner to af Aarhus-kædens pizzeriaer
18-04-2024