Store dele af erhvervet har på ingen måde haft den omsætning, som de havde behov for i sommeren, og seksdagesreglen blev afskaffet alt for sent. Det var blandt budskaberne, da HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, torsdag aften var i magasinet Business Class på TV2 News.

”Hver ottende i erhvervet har mistet jobbet, og flere end 50.000 har været på lønkompensation. Hertil kommer de mange studerende og sæsonarbejdere, som ikke har fået timer over sommeren. Nu udløber lønkompensationen, og vi har på ingen måde set de fulde konsekvenser af krisen endnu,” sagde Kristian Nørgaard.

Han tilføjede, at ordrebøgerne mange steder er tomme, når vi kigger ind i efteråret. Derfor vil konsekvensen være flere afskedigelser, hvis ikke hjælpen forlænges.

”Udfasningen af hjælpepakkerne var knyttet an til en genåbning af erhvervet og en optimisme. Men for eksempel på restaurant- og konferencemarkedet har vi stadig afstand- og kvadratmeterrestriktioner samt forsamlingsforbud. Det sætter en begrænsning på den aktivitet, som virksomhederne kan lave, og den omsætning de kan skabe. Derfor skal kompensationsordningerne laves om og forbedres for de dele af erhvervet, som stadig er hårdt ramt,” lød det afsluttende fra Kristian Nørgaard.

Se hele magasinet her. Indslaget om hotelerhvervet starter efter 20:30.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind