Store dele af erhvervet har på ingen måde haft den omsætning, som de havde behov for i sommeren, og seksdagesreglen blev afskaffet alt for sent. Det var blandt budskaberne, da HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, torsdag aften var i magasinet Business Class på TV2 News.

”Hver ottende i erhvervet har mistet jobbet, og flere end 50.000 har været på lønkompensation. Hertil kommer de mange studerende og sæsonarbejdere, som ikke har fået timer over sommeren. Nu udløber lønkompensationen, og vi har på ingen måde set de fulde konsekvenser af krisen endnu,” sagde Kristian Nørgaard.

Han tilføjede, at ordrebøgerne mange steder er tomme, når vi kigger ind i efteråret. Derfor vil konsekvensen være flere afskedigelser, hvis ikke hjælpen forlænges.

”Udfasningen af hjælpepakkerne var knyttet an til en genåbning af erhvervet og en optimisme. Men for eksempel på restaurant- og konferencemarkedet har vi stadig afstand- og kvadratmeterrestriktioner samt forsamlingsforbud. Det sætter en begrænsning på den aktivitet, som virksomhederne kan lave, og den omsætning de kan skabe. Derfor skal kompensationsordningerne laves om og forbedres for de dele af erhvervet, som stadig er hårdt ramt,” lød det afsluttende fra Kristian Nørgaard.

Se hele magasinet her. Indslaget om hotelerhvervet starter efter 20:30.

Mette Falkenberg
Direktør for politik og bæredygtighed
Mette Falkenberg Rasmussen

Hotel Kick-off i Vejle

Kl. 9.00 - 13.30

Efter næsten to år med Corona og restriktioner, kan hotelbranchen nu endelig begynde at se fremad. Men hvilken fremtid kigger vi ind i?

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Log ind