Store dele af erhvervet har på ingen måde haft den omsætning, som de havde behov for i sommeren, og seksdagesreglen blev afskaffet alt for sent. Det var blandt budskaberne, da HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, torsdag aften var i magasinet Business Class på TV2 News.

”Hver ottende i erhvervet har mistet jobbet, og flere end 50.000 har været på lønkompensation. Hertil kommer de mange studerende og sæsonarbejdere, som ikke har fået timer over sommeren. Nu udløber lønkompensationen, og vi har på ingen måde set de fulde konsekvenser af krisen endnu,” sagde Kristian Nørgaard.

Han tilføjede, at ordrebøgerne mange steder er tomme, når vi kigger ind i efteråret. Derfor vil konsekvensen være flere afskedigelser, hvis ikke hjælpen forlænges.

”Udfasningen af hjælpepakkerne var knyttet an til en genåbning af erhvervet og en optimisme. Men for eksempel på restaurant- og konferencemarkedet har vi stadig afstand- og kvadratmeterrestriktioner samt forsamlingsforbud. Det sætter en begrænsning på den aktivitet, som virksomhederne kan lave, og den omsætning de kan skabe. Derfor skal kompensationsordningerne laves om og forbedres for de dele af erhvervet, som stadig er hårdt ramt,” lød det afsluttende fra Kristian Nørgaard.

Se hele magasinet her. Indslaget om hotelerhvervet starter efter 20:30.

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind