Der er ingen tvivl om, at dele af dømmekraften ryger hos unge mennesker, når de indtager alkohol. Men lige netop derfor bør festen foregå i professionelle rammer – og ikke som nu i ulovlige og usikre rammer- mener HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, efter TV2 i weekenden har sat fokus på ulovlige piratfester med flere hundrede unge, der mødes i parker, på pladser, afsidesliggende naturområder m.m.

”Vi kan ikke forhindre, at unge mødes. Det viser sommeren og de sidste seks måneder, hvor det professionelle natteliv har været tvangslukket, meget tydeligt. Men vi kan sikre, at festen foregår i ansvarlige rammer. De professionelle nattelivsvirksomheder står klar til at indføre en lang række af initiativer for at skabe en ny og anderledes fest, som minimerer smitterisikoen via øget fokus på hygiejne og uddannelse af personale samt registrering af gæsterne med henblik på opsporing, hvis der skulle have været en smittet til stede,” sagde Annette Hyldebrandt til TV2 News.

I indslaget fortalte hun, hvordan Facebook-grupper er dedikerede til festglade unge, der vil mødes for at feste. Det mener HORESTA, at der skal sættes en stopper for.

Hun tilføjer, at virksomhederne har brugt tvangslukningen til at omstille sig til den nye virkelighed, men der er nu behov for klarhed. Mange er økonomisk pressede efter måneder med udgifter men ingen indtægter.

”På et tidspunkt skal nattelivet åbne igen, og lige nu bliver pinen trukket ud, og mange virksomheder ser ind i potentielle konkurser og massefyringer til følge. Virksomhederne er klar, og der er behov for, at man fra politisk side tør tage springet. Virksomhederne kender gæsternes adfærd, og de er eksperter i at styre dem. Det drejer sig om virksomheders overlevelse og mange tusinde arbejdspladser,” lød det afsluttende fra Annette Hyldebrandt.

Rekom introducerer nyt franchisekoncept

Sydeuropæisk afterski-kultur er kernen i det nye barkoncept udtænkt af barkoncernen Rekom. Franchisekonceptet skal udbredes i både Danmark og udlandet. Første to barer åbner i 2024.

Log ind