HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, efterlyste nye hjælpepakker til hotel-, restaurant- og turisterhvervet, da hun onsdag deltog i TV2's News & Co.
Først og fremmest fordi erhvervet stadigvæk er underlagt en lang række restriktioner. For eksempel 6 dages-reglen, kvadratmeterkrav, forsamlingsforbud og lukketid kl. 24.

"Lige nu er hjælpepakkerne under udfasning. Det er stadigvæk en tredjedel af hotellerne, der på trods af denne sommer, vurderer, at de muligvis ikke er her om et par måneder. Det samme gør sig gældende for en femtedel af restauranterne. Der er ikke mulighed for at få omsætningen op. Lige nu er medarbejderne stadigvæk hjemsendt. Du har muligvis ikke penge til det, men du skal stadigvæk betale en stor andel af medarbejdernes løn. Derfor er der hårdt brug nye hjælpepakker", sagde hun.

Forhandlinger blev afbrudt

Meldingen kom, mens de politiske forhandlinger om genåbningens fase 4 kørte på Christiansborg. Her havde statsminister Mette Frederiksen på forhånd meldt ud, at regeringen på grund af den aktuelle stigning i smittetrykket kunne se for sig, at nattelivet skulle genåbne som planlagt. Regeringen ønsker heller ikke lige nu at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200.

Forhandlingerne fortsatte til ud på natten, uden at partierne nåede til enighed. Udover forsamlingsforbuddet og genåbningen af nattelivet, havde både De Radikale og De Konservative et forslag med til forhandlingsbordet om at ophæve 6 dages-reglen.

Afskaf 6 dages-regen

Netop afskaffelsen af 6 dages-reglen bragte Kirsten Munch op som et varmt ønske fra HORESTAs side. Hun understregede over for News & Co., at erhvervet bløder efter et forår med nedlukning og en sommer, som ganske vist var god for kystturismen, men ramte storbyturismen meget hårdt.

”Det kan godt være, at man har været ude i det danske sommerland og selv oplevet en kystturisme, der er ved at genrejse sig. Men det er et meget varieret billede, vi har af dansk turisme, og i særdeleshed 6 dages-reglen afholder jo udenlandske turister fra at komme til landet”, sagde Kirsten Munch.

Log ind