HORESTA efterlyser nogle klare retningslinjer for, hvad der skal til for, at nattelivet kan genåbnes.

”Vi opfordrer til, at politikerne i samarbejde med erhvervet og sundhedsmyndighederne får lavet nogle helt klare kriterier for, hvad der skal til for at nattelivet kan genåbnes. Det kan for eksempel være med afsæt i smittetrykket”, siger politisk chefkonsulent i HORESTA, Kristian Nørgaard.

Han opfordrer samtidig til, at det allerede nu bliver afklaret, hvordan genåbningen kommer til at 

se ud, og under hvilke retningslinjer nattelivet skal åbne, når tiden kommer. 

”Lige nu er erhvervet bragt i en helt umulig situation, hvor virksomhederne ikke aner, hvad der venter om hjørnet. Det må være rimeligt, at de får nogle retningslinjer, så de har bedre forudsætninger for at planlægge en sikker og ansvarlig åbning,” siger Kristian Nørgaard.

Ender med at have tømt kassen

Opfordringen fra HORESTA kommer, efter at sundhedsminister Magnus Heunicke har lagt op til at udskyde genåbningen af nattelivet på grund af de stigende smittetal i Danmark.

Denne melding får samtidig HORESTA til at opfordre politikerne til at genbesøge hjælpepakkerne. I den nuværende form får virksomhederne langt fra alle udgifter dækket.

”Disse virksomheder har snart været tvangslukkede i et halvt år. Selv om hjælpepakkerne har været afgørende for deres overlevelse indtil nu, er de nuværende hjælpepakker ikke gode nok til at holde hånden under dem i en forlænget periode. Når virksomhederne ikke kan skabe omsætning, ender de med at have tømt kassen,” siger Kristian Nørgaard.

Søg inspiration i Norge og Finland

I forbindelse med planlægningen af nattelivets genåbning opfordrer HORESTA til, at myndighederne henter erfaringer fra Finland og Norge, hvor nattelivet allerede er åbnet, uden at det har medført en stigning i antallet af smittede.

Faktisk har de to lande et langt lavere antal smittede end i Danmark.

”Smittetallene fra Norge og Finland viser med al tydelighed, at en åbning af nattelivet ikke resulterer i store stigninger i antallet af smittede,” siger Kristian Nørgaard.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind