HORESTA glæder sig særligt over to elementer i fredagens politiske forlig om genåbning af landet.

Glæden gælder først og fremmest, at det nu er besluttet at afskaffe 6 dages-reglen, og at udvide åbningstiden på restauranter, barer og cafeer til kl. 02.

Seksdagesreglen blev afskaffet lørdag morgen kl. 8.

”Det er utrolig vigtigt, at vi nu slipper af med 6 dages-reglen. Turisterhvervet kan forhåbentlig stadigvæk nå at få lidt gavn af afskaffelsen her i efteråret. Men virkeligheden er, at langt størstedelen af højsæsonen allerede er brændt af, og denne tabte omsætning kommer aldrig tilbage. Det er fortsat svært for os at forstå, hvorfor vi som det eneste land i Europa skulle have denne regel,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

6 dages-reglen blev indført den 15. juni i forbindelse med, at Danmark åbnede grænserne mod Tyskland, Norge og Island. Siden er den blevet lempet over for Norge og enkelte regioner i Sverige og Tyskland, men fastholdt over for alle andre lande, Danmark har åbnet op imod.

Reglen har i særlig grad ramt København denne sommer, hvor hotellernes omsætning har ligget på 20-30 procent af det normale.

(artiklen fortsætter under billedet)

Ligesom HORESTA er tilfreds med afskaffelsen af 6 dages-reglen, glæder organisationen sig også over udvidelsen af åbningstiden på restauranter, barer og cafeer til kl. 02.

”Det er en udvidelse af åbningstiden, vi har kæmpet hårdt for at få igennem, og som også vil være et vigtigt bidrag til at skabt mere omsætning i vores erhverv. Heller ikke denne regel har efter vores opfattelse givet mening. Man smitter jo ikke mere efter kl. 24 end før,” siger Kirsten Munch.

HORESTA appellerer til politikerne om kompensationsordninger, der kan danne modvægt til de mange restriktioner, som erhvervet har været – og fortsat er – underlagt. Restriktioner, som gør det umuligt for hoteller, restauranter og andre virksomheder i erhvervet at få omsætningen op på et bæredygtigt niveau.

”Vi ser frem til de bebudede forhandlinger om støtte til ramte virksomheder. Det er der i allerhøjeste grad brug for,” siger Kirsten Munch.

Log ind