Campingpladser er ofte kendetegnet ved naturskønne beliggenheder og glade gæster. Men mange har også miljøbevidsthed dybt integreret i deres virksomheds-DNA. Det kan campingpladserne snart bryste sig med, når Green Key lancerer søsterordningen Green Camping.

Seks virksomheder har allerede levet op til kravene, da de var Green Key-certificerede, så startskuddet til ordningen har således allerede lydt. Og sekretariatschef i Green Key & miljøchef i HORESTA, Mikal Holt Jensen, glæder sig til at få endnu flere campingpladser med på ordningen.

”Bæredygtighed var det helt store fokus i turisme- og oplevelseserhvervet, inden coronaen ramte, og det er vi ikke i tvivl om vil blive tilfældet igen, når turisternes rejsemønstrene igen finder tilbage til noget, der minder om normalen,” siger han, og fortsætter:

”Når vi lancerer Green Camping er det både for at anerkende de virksomheder, der gør noget for miljøet, og for at give gæsterne et letafkodeligt mærke at navigere efter. Det har været efterspurgt af både virksomheder og rejsende, og det glæder os nu at kunne imødekomme den efterspørgsel,” siger Mikal Holt Jensen.

For at bliver Green Camping-certificeret skal man leve op til en række krav, der blandt andet omfatter miljøledelse, rengøring, vandforbrug, fødevarer, energiforsyning og affaldshåndtering m.m.

Læs mere om ordningen her.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind