Debatten raser om genåbningen af Danmark. Hvorfor må H&M og Bauhaus holde åbent, mens Magasin og Illum skal være lukket? Hvorfor må en restaurant ikke servere på borde lige uden for, når vi gerne må tage bagerbrød med og spise på bænke.

De spørgsmål undrer en række erhvervsorganisationer og nedlukkede erhvervsdrivende, der kritiserer en ordning, som de mener er ulogisk og skader virksomhederne, fortalte TV2/Nyhederne i aftes.

HORESTA udtalte, at det sagtens kan lade sig gøre at åbne for udeservering.

”Vi kan sikre, at det sker under ordentlige betingelser, og dermed kan vi jo være en del af løsningen på, at vi stille og roligt kan få åbnet Danmark op igen”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch. I et indslag på TV2/Lorry understregede hun dog samtidig, at udeservering alene ikke kan genrejse restauranterhvervet.

”Åbner vi op her, så får vi ikke nok omsætning til, at vi kan få et overskud. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi bibeholder de kompensationsordninger i de hjælpepakker, der er i dag”, sagde hun.

Letz Sushi er en af de restaurantkæder, som håber på at kunne få lov til at lave udeservering.

”Det er klart, at det vil være med nogle helt andre restriktioner, end dem vi kender normalt. Men vi har udeområder, hvor det vil kunne foregå med behørig afstand til hinanden”, sagde CEO Anders Barsøe i aftes til Lorry.

Regeringen præsenterer i næste uge en langsigtet plan for genåbning.

Log ind