Det giver ingen mening at åbne nattelivet fra den 11. maj, så længe de nuværende forsamlingsregler gælder.

Det sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun fredag aften blev interviewet af TV2/News.

Dermed bakkede hun op om Nordens største nattelivsvirksomhed, Rekom, som tidligere på dagen havde opfordret til at udskyde en åbning af nattelivet, til forsamlingsreglerne er blevet lempet.

”Det er svært at forestille sig, at vi den 11. maj kan genåbne, uden at der fortsat er krav om afstand, og det er altså vanskeligt i et natteliv fyldt med glade gæster, og hvor det går ud på at være tæt sammen, hygge sig, danse og være i en bar”, sagde Katia K. Østergaard.

Hun understregede, at branchen hellere end gerne vil åbne op igen. Men at det er en vigtig forudsætning, at det kan ske på vilkår, der giver grundlag for at drive virksomhed.

”Jeg vil godt understrege, at der er ikke noget, vi hellere vil end at åbne. I øjeblikket koster det os en milliard om ugen i omsætning at holde lukket. Når det så er sagt, så må man ikke tro, at vi bare kan åbne og have plads til 10 eller 20 eller 25 af vores gæster. Det er selvfølgelig økonomisk for omkostningstungt. Det er jo ikke bare lige at åbne en bar, et hotel eller en restaurant. Der skal personale til, vi skal have varer hjem og så videre. Det er et stort apparat at sætte i gang. Ergo, det koster penge, og forretningerne er jo altså lagt an på, at der er en vis procent i omsætning og et vist antal gæster”, sagde Katia K. Østergaard.

Log ind