Rekorder er til for at blive slået. Og det blev hotelerhvervets rekord for flest overnatninger på én måned i juli i år. Det står klart, efter Danmarks Statistik har opgjort deres nyeste overnatningstal.

Næsten 2,2 mio. overnatninger blev det til, hvilket svarer til en vækst på hele 8,9 pct. sammenlignet med den hidtidige rekord fra juli 2018.

Væksten blev særligt båret af danskerne selv, der foretog lige godt halvdelen af overnatningerne. Amerikanerne bidrog dog også med en flot fremgang på hele 23,3 pct. sammenlignet med juli sidste år.

Udviklingen glæder HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

”Der er kommet meget ny kapacitet til det danske hotelmarkedet, og overnatningstallene for juli viser, at der har været stor efterspørgsel på flere værelser fra både danske og udenlandske rejsende. Forhåbningen har hele tiden været, at ny kapacitet kunne være med til at løfte turismen i landet til et nyt niveau, og det har været tilfældet i juli. Nu skal dette arbejde fortsættes, så det ikke kun er i højsæsonen, at antallet af overnatninger får et løft”, siger HORESTAs formand.

Han tilføjer desuden, at de mange nye værelser har intensiveret konkurrencen i markedet.

”De mange nye overnatninger er ikke ensbetydende med, at samtlige overnatningsvirksomheder har kunnet mærke en ændring i deres forretning. På blot et år har vi nemlig set værelseskapaciteten blive øget med flere end 2.400 nye hotelværelser i Danmark”, siger Jens Zimmer Christensen.

Størst vækst i Nordjylland

Selvom de fleste nye værelser er åbnet i København, så er det i Nordjylland, hvor man finder den højeste vækst i antallet af overnatninger. Foruden flere danske overnatninger var fremgangen fra blandt andre nordmændene og svenskerne med til at løfte antallet af overnatninger med 12,5 pct. i regionen.

Den mindste vækst fandt man i Midtjylland, som dog stadig gik frem med 6,0 pct. sammenlignet med juli sidste år.

”Det er fantastisk at se, at den positive overnatningsudvikling kommer hoteller til glæde over hele landet. Det er et cadeau til det arbejde, og de investeringer, der er lavet på tværs af hele erhvervet”, siger Jens Zimmer Christensen.

Med julitallene opgjort, har hotelerhvervet sammenlagt været værter for næsten 9,7 mio. overnatninger. Det er lige godt 6 pct. flere end på samme tidspunkt sidste år.

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind