Nolla Cabin er en bæredygtig hytte, der er placeret på den finske ø Vallisaari. Den er udviklet af den finske energivirksomhed Neste, der har gjort bæredygtighed til en af deres helt store mærkesager. Neste udviklede Nolla Cabin i forbindelse med deres ”Journey to Zero” kampagne, for at vise, hvordan vedvarende energi og selvforsyning kan bidrage til at minimere CO2-udledningen.

Den finske hytte er fri for både fossile brændstoffer og de fleste moderne bekvemmeligheder, men i stedet er der anvendt solpaneler og ”renewable” diesel, der sikrer, at de mest nødvendige faciliteter er funktionsdygtige.

(artiklen fortsætter under billedet)

Nolla Cabin skal inspirere og give de besøgende et indblik i, hvordan man kan opretholde en bæredygtig tilværelse ved brug af vedvarende energi og en tilgangsvinkel, der fokuserer på ”less is more”.

Muligheder/perspektivering:

Hvordan kan I inspirere til at gæster og kunder tænker mere bæredygtigt, samtidigt med at de snakker om jeres brand?

Læs mere:

https://www.neste.com/journeytozero/nolla-cabin/


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab arbejdet med turisme og oplevelsesøkonomi. De har bl.a. kortlagt fremtidens møde- og konferenceformater med Inspiring Denmark, udviklet hoteloplevelser med Radisson BLU, leveret koncepter til oplevelsesparker som KRAFT i Ringkøbing, faciliteret en sammensmeltning af gastronomi og 3D-print med Malling og Schmidt, udviklet stedsbundne signaturoplevelser i ni sønderjyske byer, samarbejdet med VisitDenmark om digital gæsteservice og meget, meget mere.
De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids inden for turisme og oplevelsesøkonomi.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne