Det danske turismeerhverv er fyldt med innovative grønne løsninger, der medvirker til en ansvarlig drift og til at nedbringe virksomhedernes klimaaftryk. Disse initiativer havde HORESTA fredag formiddag lejlighed til at præsentere og uddybe for miljøminister Lea Wermelin (S) på Christiansborg.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, lagde blandt andet vægt på værdien i erhvervets fagfolk som inspirationskilder til øvrige erhverv og til danskerne i dialogen med ministeren.

”Overalt i det danske turismeerhverv arbejdes der med passion på løsninger, der kommer miljøet og klimaet til gavn. Omdrejningspunktet her er dedikerede medarbejdere. Det er både den driftsansvarlige for bygningen, kokken i køkkenet og receptionisten på hotellet. Det handler om at se udfordringer, finde løsninger og kommunikere det til gæsterne. Det er vores opfattelse, at mange af vores medarbejdere besidder en masse viden og erfaring, der kan anvendes, når vi skal fremme en større omstilling i det danske samfund og eksempelvis nedbringe madspild i de private husholdninger”, lød det fra Kirsten Munch.

Et andet vigtigt budskab fra HORESTA var, at arbejde med miljø ikke er nyt i erhvervet. Blandt andet er turismens miljømærke Green Key er en dansk opfindelse, der gennem 25 år er spredt til 57 lande. Dette gav lejlighed til at snakke om HORESTAs nye miljømærker for restauranter og turistorganisationer.

I løbet af mødet blev der diskuteret leverandørpartnerskaber, engangsplastik og affaldshåndtering.

”Der er rigtig mange steder, hvor erhvervets virksomheder gør en stor indsats, og vi ser frem til et godt samarbejde med den nye miljøminister om, hvordan vi i samarbejde kan indfri både regeringens ambitioner og HORESTAs vision om, at Danmark bliver den mest bæredygtige turistdestination og erhvervet det mest bæredygtige turisterhverv i verden”, fortæller Kirsten Munch.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Dansk hotelkæde vinker farvel til plastik

Bæredygtige bygningsprocesser-, materialer- og leverandører, grønne tage og bionedbrydelige produkter er blandt de grønne tiltag den danske hotelkæde, Zleep Hotels, har indført de seneste år til stor begejstring for såvel gæster som samarbejdspartnere. Nu er hotelkæden atter på banen med en miljøvenlig forbedring.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne