Det danske turismeerhverv er fyldt med innovative grønne løsninger, der medvirker til en ansvarlig drift og til at nedbringe virksomhedernes klimaaftryk. Disse initiativer havde HORESTA fredag formiddag lejlighed til at præsentere og uddybe for miljøminister Lea Wermelin (S) på Christiansborg.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, lagde blandt andet vægt på værdien i erhvervets fagfolk som inspirationskilder til øvrige erhverv og til danskerne i dialogen med ministeren.

”Overalt i det danske turismeerhverv arbejdes der med passion på løsninger, der kommer miljøet og klimaet til gavn. Omdrejningspunktet her er dedikerede medarbejdere. Det er både den driftsansvarlige for bygningen, kokken i køkkenet og receptionisten på hotellet. Det handler om at se udfordringer, finde løsninger og kommunikere det til gæsterne. Det er vores opfattelse, at mange af vores medarbejdere besidder en masse viden og erfaring, der kan anvendes, når vi skal fremme en større omstilling i det danske samfund og eksempelvis nedbringe madspild i de private husholdninger”, lød det fra Kirsten Munch.

Et andet vigtigt budskab fra HORESTA var, at arbejde med miljø ikke er nyt i erhvervet. Blandt andet er turismens miljømærke Green Key er en dansk opfindelse, der gennem 25 år er spredt til 57 lande. Dette gav lejlighed til at snakke om HORESTAs nye miljømærker for restauranter og turistorganisationer.

I løbet af mødet blev der diskuteret leverandørpartnerskaber, engangsplastik og affaldshåndtering.

”Der er rigtig mange steder, hvor erhvervets virksomheder gør en stor indsats, og vi ser frem til et godt samarbejde med den nye miljøminister om, hvordan vi i samarbejde kan indfri både regeringens ambitioner og HORESTAs vision om, at Danmark bliver den mest bæredygtige turistdestination og erhvervet det mest bæredygtige turisterhverv i verden”, fortæller Kirsten Munch.

Gratis webinar: Få hjælp til jeres CO2-beregninger

Den grønne dagsorden fylder mere og mere blandt virksomheder og særligt CO2-udledningen fylder, når man taler om bæredygtighedsprofiler. Derfor inviterer HORESTA til webinar, hvor I kan få hjælp til jeres CO2-beregninger.

Log ind