Både virksomheder og gæster frygter dem. Væggelus. Desværre er de ikke nemme at forebygge, men der er alligevel forholdsregler, fortæller virksomheden Anticimex.

Herfra lyder anbefalingerne, hvis man mener at have konstateret væggelus:

- Lad værelset stå urørt og lås døren, så ingen går derind.

- Tag ikke genstande ud af værelset.

- Giv straks besked til en ansvarshavende i virksomheden, hvis der konstateres tegn på væggelus.

Væggelus er små blodsugende insekter, som findes over hele verdenen. De findes oftest, hvor mange mennesker bor sammen, og de kan være svære at slippe af med igen, og derfor handler det om at begrænse og bekæmpe problemet hurtigt.

Behandling

Anticimex vil typisk behandle et værelse med væggelus med 3-5 dages mellemrum. Hvornår værelset igen kan tages i brug varierer efter behandlingsmetode, og om gæsterne for eksempel har allergier, er gravide eller er børn.

Når behandlingen er slut skal man undgå at vaske gulvet ca. ti cm. fra væggen de første 14 dage. Desuden skal sporene fra de gamle væggelus fjernes, så det er muligt at se, om der er kommet nye.

Sådan forebygger du

Husk at vaske sengetøj ved mindst 60 grader, undgå væg-til-væg-tæpper og hav glatte og jævne overflader.

Hvordan finder man dem?

Væggelus gemmer sig ofte i sprækker, og de kan overleve længe uden mad. Af og til opdages de ved små blodpletter på lagener, hvor de er blevet kvast. Alternativt spottes de ved deres efterladenskaber.

Væggelusbid er også meget almindelige. De optræder særligt på hudflader, hvor personer ofte ikke er dækket af tøj som arme, nakke, ben m.m.

Vil du vide mere, kan du kontakte Anticimex på 7030 3241. Læs mere om HORESTAs medlemsfordel med Anticimex her.

Log ind