Den amerikanske virksomhed New Wave Foods er en af de nye spillere inden for alternativ madproduktion. Der har i den seneste tid været en stigende efterspørgsel på plantebaserede retter, der kan imødekomme en bæredygtig og vegansk livsstil. Vi har alle hørt om kødfrit kød og kylling, men nu har New Wave Foods fremstillet et miljøvenligt alternativ til rejer - veganske rejer produceret på tang og planter.

(Artiklen fortsætter under billedet)

New Wave Foods er blot en af mange virksomheder, der benytter teknologi og videnskab til at skabe alternativer til animalske produkter. Danske virksomheder følger også med - både up-and-coming aktører som Enormfood og SeamanChipssamt de mere etablerede som Naturli’ har alle sat deres kræfter ind på at optimere de plantebaserede alternativer.

Virksomhederne har en klar agenda om at forbedre verden gennem bæredygtige produkter og samtidig gøre det nemt for forbrugerne at vælge den rigtige retning. Arla er også hoppet med på vognen, og mejerigiganter er begyndt at udbyde produkter, hvor deres mælk er blandet op med planter.

Muligheder/perspektivering:

Hvordan kan jeres virksomhed benytte flere/mere bæredygtige råvarer i jeres værdiskabelse over for fremtidens “kræsne” kunder?

Læs mere:

http://www.springwise.com/innovation/food-drink/new-wave -foods-plant-based-shrimp

www.enormfood.com

www.seamanchips.com

www.naturli-foods.dk


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab arbejdet med turisme og oplevelsesøkonomi. De har bl.a. kortlagt fremtidens møde- og konferenceformater med Inspiring Denmark, udviklet hoteloplevelser med Radisson BLU, leveret koncepter til oplevelsesparker som KRAFT i Ringkøbing, faciliteret en sammensmeltning af gastronomi og 3D-print med Malling og Schmidt, udviklet stedsbundne signaturoplevelser i ni sønderjyske byer, samarbejdet med VisitDenmark om digital gæsteservice og meget, meget mere.
De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids inden for turisme og oplevelsesøkonomi.

Log ind