Hvor mange gange er der blevet ringet på klokken i landets hotelreceptioner og kørt nøglekort igennem hotelværelsernes døre i løbet af sommeren? Danmarks Statistik har netop præsenteret tal for hotelerhvervets overnatninger i sommermånederne, og de viser flotte vækstrater.

6,9 pct. flere overnatninger var hotellerne værter for i juni, juli og august sammenlignet med den brandvarme sommer sidste år.

Tallene fortæller dog ikke den hele historie, lyder det fra HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

”Det er selvfølgelig glædeligt, at den positive udvikling i antallet af overnatninger fortsætter, men det skal ses i lyset af, at konkurrencesituationen er intensiveret, og at der er kommet mange nye hotelværelser til i det forgangne år. Det betyder, at langt fra alle i erhvervet har mærket denne vækst i deres egne virksomheder”, siger Jens Zimmer Christensen.

I de nye overnatningstal fra august er også en anden udvikling, som HORESTAs formand holder øje med.

”I august falder antallet af overnatninger fra flere store markeder som USA, Sverige og Norge. Det kan blandt andet skyldes, at flere af vores naboer i Skandinavien vælger at holde ferie hjemme. Når erhvervet stadig oplever vækst, siger det noget om bredden i vores besøgende og det stærke fundament, som turisterhvervet har opbygget over årene”, fortæller HORESTAs formand.

 Syddanmark med flottest vækst

Region Syddanmark oplevede den største vækst i den sidste sommermåned af 2019. Her blev der foretaget 6,9 pct. flere overnatninger end året før, som blandt andet kan tilskrives store hotelåbninger i Odense og Sønderborg i løbet af det forgangne år.

Alle landets regioner gik dog frem.

”Selvom der er forskel i vækstraterne, hvad angår hotelovernatninger på tværs af landet, så er det glædeligt at se, at alle alligevel oplever fremgang. Det fortæller på bedste vis, hvordan hotelerhvervet er med til at skabe vækst og beskæftigelse i hele Danmark”, siger Jens Zimmer Christensen.

Med overnatningstallene for august har hotelerhvervet haft flere end 11,6 mio. overnatninger i årets første otte måneder. Det er en vækst på 5,9 pct. eller næsten 650.000 flere gæster, der har lagt hovedet på en hotelpude.

Har du fået læst?

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne