Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes.

Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Sådan lød det i en tale fra HOTRECs formand til HOTRECs General Assembly i Dubrovnik den 17. oktober til deltagere fra medlemslandene.

”Regulering på klimaområdet kan ligne forhindringer for nogle erhverv, men i turismen har vi længe taget området seriøst, og vi er klar til at bidrage endnu mere. Hoteller og restauranter kender værdien af at maksimere ressourcerne til glæde for både miljø og bundlinje, og den balance skal vi blive ved med at have for øje. Vi tror nemlig på, at man opnår den mest ansvarlige drift, når virksomhederne samtidig har en sund økonomi og oplever vækst”, siger HOTREC-formanden.

I HOTREC ser man på bæredygtighed i en bred forstand, og derfor arbejder organisationen også på, at der skabes bedre infrastruktur i byerne, skabes flere gode jobs samt investeringer i mere effektive energikilder og bedre byggeri. Arbejdet samles under overskriften ”Doing well by doing good”.

Som formand for dette europæiske erhverv er Jens Zimmer Christensen også meget optaget af, at væksten er bæredygtig.

”Når det kommer til at skabe beskæftigelse og fremgang er der få erhverv, der kan følge turisme- og oplevelseserhvervet. Med udviklingen er dog også kommet en øget bevågenhed på begrebet overturisme, og det skal vi tage meget seriøst. Turismen blomstrer i samspil med både byer og deres befolkning, og derfor er vi konstant nødt til at sikre, at turisterne spredes og ikke er til besvær for borgerne”, siger Jens Zimmer Christensen.

Værterne fra Dubrovnik kender alt til overturismedagsordenen efter byen blandt andet har lagt kulisser til successerien Game of Thrones. Her har man oplevet store mængder af turister, der har udfordret byens rammer.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Grønne løsninger: HORESTA deltager i regeringens klimapartnerskaber

Danmark skal tage internationalt lederskab for den grønne omstilling. Og gøre det på en måde, som understøtter job, velfærd, eksport og konkurrenceevne. Sådan lyder regeringens ambition på miljøområdet. HORESTA deltager i regeringens klimapartnerskaber, der i dag skydes i gang på Marienborg.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne