Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes.

Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Sådan lød det i en tale fra HOTRECs formand til HOTRECs General Assembly i Dubrovnik den 17. oktober til deltagere fra medlemslandene.

”Regulering på klimaområdet kan ligne forhindringer for nogle erhverv, men i turismen har vi længe taget området seriøst, og vi er klar til at bidrage endnu mere. Hoteller og restauranter kender værdien af at maksimere ressourcerne til glæde for både miljø og bundlinje, og den balance skal vi blive ved med at have for øje. Vi tror nemlig på, at man opnår den mest ansvarlige drift, når virksomhederne samtidig har en sund økonomi og oplever vækst”, siger HOTREC-formanden.

I HOTREC ser man på bæredygtighed i en bred forstand, og derfor arbejder organisationen også på, at der skabes bedre infrastruktur i byerne, skabes flere gode jobs samt investeringer i mere effektive energikilder og bedre byggeri. Arbejdet samles under overskriften ”Doing well by doing good”.

Som formand for dette europæiske erhverv er Jens Zimmer Christensen også meget optaget af, at væksten er bæredygtig.

”Når det kommer til at skabe beskæftigelse og fremgang er der få erhverv, der kan følge turisme- og oplevelseserhvervet. Med udviklingen er dog også kommet en øget bevågenhed på begrebet overturisme, og det skal vi tage meget seriøst. Turismen blomstrer i samspil med både byer og deres befolkning, og derfor er vi konstant nødt til at sikre, at turisterne spredes og ikke er til besvær for borgerne”, siger Jens Zimmer Christensen.

Værterne fra Dubrovnik kender alt til overturismedagsordenen efter byen blandt andet har lagt kulisser til successerien Game of Thrones. Her har man oplevet store mængder af turister, der har udfordret byens rammer.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind