The Finish Cultural Insitute i New York er blot én af mange organisationer, der har sat sig for at udfordre bæredygtighed og genanvendelse gennem arkitektur, design og dialog. De lavede en pop-up Zero Waste Bistro midt i New York, der udelukkende var produceret på genbrugt mademballage - selv møbler og bordservicen er lavet på 100% genanvendelige materialer. Derudover blev der brugt lokale råvarer og der var samtidigt fokus på at anvende biprodukter af fødevarer såsom svampe fra østers og kornsmulder.

(artiklen fortsætter under billedet)

Fødevarekonceptet var udviklet i samarbejde med den finske restaurant Nolla - en zero-waste restaurant i Helsinki. De ønsker netop at bruge fødevarer, som typisk ville blive kasseret på almindelige restauranter.

Denne Zero Waste Bistro havde ydermere sat sig for at skabe en dialog med gæsterne, og derfor blev der afholdt workshops i bistroen, hvor emner som cirkulær økonomi og bæredygtig mode var på dagsordenen.

Muligheder/perspektivering:

Hvordan kan I øge jeres bæredygtighed ved at tage tankegangen helt ud i de materielle og følbare dele af jeres forretning?

Læs mere:

https://www.springwise.com/sustainability-innovation/archite cture-design/zero-waste-bistro-manhattan

http://fciny.org/projects/zero-waste-bistro


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab arbejdet med turisme og oplevelsesøkonomi. De har bl.a. kortlagt fremtidens møde- og konferenceformater med Inspiring Denmark, udviklet hoteloplevelser med Radisson BLU, leveret koncepter til oplevelsesparker som KRAFT i Ringkøbing, faciliteret en sammensmeltning af gastronomi og 3D-print med Malling og Schmidt, udviklet stedsbundne signaturoplevelser i ni sønderjyske byer, samarbejdet med VisitDenmark om digital gæsteservice og meget, meget mere.
De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids inden for turisme og oplevelsesøkonomi.

Log ind