I september rundede hotelerhvervet for første gang 1,5 mio. overnatninger i Danmark, og det skyldes blandt andet en vækst i udenlandske overnatninger drevet af tyskere og briter.

Næsten 54.000 flere hotelovernatninger sammenlignet med sidste år blev det til, og det svarer til en vækst på 3,6 pct. Der var dog ikke vækst over hele linjen, og virksomhederne måtte blandt andet se fald i de norske og svenske overnatninger.

HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen glæder sig over fremgang i en vigtig hotelmåned, men han lader sig ikke rive med af udviklingen.

”Der er arbejdet meget med at styrke skuldersæsonerne i dansk turisme, og der er september en måned med stort potentiale. Her er det glædeligt med flere end 50.000 nye overnatninger, men det skal ses i lyset af, at der er kommet næsten 3.000 flere hotelværelser det seneste år. Det betyder, at den typiske virksomhed i erhvervet ikke har kunnet mærke den store ændring”, siger Jens Zimmer Christensen.

Han tilføjer, at belægningen er faldet i alle regioner, og samlet set har 71 pct. af værelserne været solgt i måneden mod 72 pct. i september 2018.

Hovedstaden som vækstlokomotiv

Ud af de 54.000 nye overnatninger er 46.000 foretaget i København, der oplevede en stærk kongresmåned i september. Det svarer til en vækst på 5,6 pct., men samtidig har regionen fået næsten 1.700 nye værelser, hvilket svarer til 7,4 pct. flere end samme tidspunkt sidste år.

Med den store kapacitetsvækst er det næsten uundgåeligt, at udbuddet vil vokse mere end efterspørgslen i disse år, mener Jens Zimmer Christensen.

”Det er svært at forestille sig, at turismen i København kan tiltrække nye gæster med samme hastighed, som der bygges hotelværelser. Der bliver bygget i et tempo, som vi ikke har set før, og det skaber en anden konkurrencesituation end de senere år. Til gengæld er nye værelser også en forudsætning for, at hovedstaden kan tage turismen til et nyt niveau, og erhvervet har haft brug for flere værelser til at imødekomme de mange turister, der søger mod byen”, fortæller HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

Log ind